Izračun transformatora
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Cika Spasoje
- Pravo uznapredovao :)
Izračun transformatora
Daklem, radi se o tome da bi trebao namotati trafo za inverter, s 12v na 220V snage 100W.
Točnije tražim formule za izračun pri f = 50Hz, s Pcu0 i Pfe, radi se o toroidu, nema namota, pa bih trebao sam namotat, ručno naravno nije gušt odnjet na motalicu mada lik koji mota ( nije doma puno puta, pitao bih ga odavna , ostaviš mu trafo s uputama, i podigneš ga kroz koji dan ) živi nedaleko od mene.
Znači ako tko ima neke formule, ili su u školi radili nek napiše, mi imamo profu bisera nekog dedu koji stalno naroljan dolazi na sat, i svaki put zajebancija 4 sata, niš ne objašnjava, itd.... a ima nas koji bi htjeli neš naučit.
Primjer jednog školskog sata: namatamo toroid po nekim formulama koje nemaju veze s vezom i da nam pokaže kako radi valjda 20tak puta je šlusnuo sekundar da se iziskrilo, umjesto da ide mjerit Uiz odma... Biser uglavnom.
Točnije tražim formule za izračun pri f = 50Hz, s Pcu0 i Pfe, radi se o toroidu, nema namota, pa bih trebao sam namotat, ručno naravno nije gušt odnjet na motalicu mada lik koji mota ( nije doma puno puta, pitao bih ga odavna , ostaviš mu trafo s uputama, i podigneš ga kroz koji dan ) živi nedaleko od mene.
Znači ako tko ima neke formule, ili su u školi radili nek napiše, mi imamo profu bisera nekog dedu koji stalno naroljan dolazi na sat, i svaki put zajebancija 4 sata, niš ne objašnjava, itd.... a ima nas koji bi htjeli neš naučit.
Primjer jednog školskog sata: namatamo toroid po nekim formulama koje nemaju veze s vezom i da nam pokaže kako radi valjda 20tak puta je šlusnuo sekundar da se iziskrilo, umjesto da ide mjerit Uiz odma... Biser uglavnom.
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.
Re: Izračun transformatora
to mislis na kolareka ili jos netko premata toroide u vž?Cika Spasoje wrote:nije gušt odnjet na motalicu mada lik koji mota ( nije doma puno puta, pitao bih ga odavna , ostaviš mu trafo s uputama, i podigneš ga kroz koji dan ) živi nedaleko od mene.
motali smo to nedavno u skoli ako nadjem formulu javim.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
- sasa45
- Odlično uznapredovao
ako sam dobro ukapirao treba ti ovo,programcic nisam koristio ali koliko sam ga pregledao treba da je sve ok...
http://www.ziddu.com/download/4108726/I ... f.rar.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ziddu.com/download/4108726/I ... f.rar.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cika Spasoje
@ mataya - Da kolarek , trafoi su profesionalno odrađeni, svaka mu čast , ali je mana kaj je prezaposlen lik pa ga skoro nikad ne ulovim uživo .
@ sasa - Hvala to se traži imaš pivu kad se vidimo
@ sasa - Hvala to se traži imaš pivu kad se vidimo
- sasa45
- Odlično uznapredovao
ok drzim te za rec....ali ako moze sok ne pijem pivo...
- Cika Spasoje
Toroid ces rucno namotati nikad. Bas bih volio vidjeti nekoga kome je to uspjelo.
meni je uspelo. motao sam neku prigusnicu, i sad par za neke stepup konvertere....
kolko namotaja?
- Cika Spasoje
Pa... sekundar od jednog jačeg smo premotali nanovo, kojih 400 namotaja, a ovdje ispadne 2k za sekundar, a oko 400 za primar, tako da...
Budem se poslikao dok namotam, a mogu ti i poslat svoje slike da me vidiš ako ti je želja
Prvo moram namotati sekundar za mini tesla coil, sad sam na kojih 100namotaja, budem do navečer
Budem se poslikao dok namotam, a mogu ti i poslat svoje slike da me vidiš ako ti je želja
Prvo moram namotati sekundar za mini tesla coil, sad sam na kojih 100namotaja, budem do navečer
prigusnica je imala 350 ako se ne varam.buco22 wrote:kolko namotaja?
ovi torusi za stepup-ove su do 160 namotaja...
E pedja, to jest torus po obliku, ali je daleko od torusnog transformatora koji ima primar sa puno vise zavoja i tankom zicom i jos preko toga ide sekundar.
Spasoje, ajd se uslikaj, znam neke cure koje si traze decke, pa te mozda utopim.
Spasoje, ajd se uslikaj, znam neke cure koje si traze decke, pa te mozda utopim.