Evo zanima me kako najbolje kontrolirati glasnocu (jacinu) izlaznog signala iz pojacala ?
Prijatelj mi je rekao da ce mi dati neku grdosiju od potenciometra izvađenu iz nekog pojacala.
Reko je također da ima mnogo izvoda pa mislim da necu znat to pristekat (ali to cu pitat vas kad mi ga da) i da je toliko jak da kontrolira glasnocu preko izlaznih kablova (nekako sumnjam)
Jel postoji neka shema preko koje se kontrolira jacina ulaznog signala ili samo između ubacim potenciometar ?
Btw,nabavio sam zvucnike za ono pojacalo što radim
Max. 100W na 8 ohma
Kako efikasno kontrolirati glasnocu pojacala ?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Kako efikasno kontrolirati glasnocu pojacala ?
Korg X5D <3
- Feko
- Stariji član
Re: Kako efikasno kontrolirati glasnocu pojacala ?
To zaboravi, regulacija pojačanja se obavlja ispred izlaznog pojačala Dakle napraviš predpojačalo pa na njegov izlaz ide potenciometar kojim reguliraš glasnoću. Vecinom je to 47K (Log) ili 100K (Log) ovo u zagradi je jako bitno jer mora biti logaritamski a valjda i znaš zaštoBlack Angel wrote:...Reko je također da ima mnogo izvoda pa mislim da necu znat to pristekat (ali to cu pitat vas kad mi ga da) i da je toliko jak da kontrolira glasnocu preko izlaznih kablova (nekako sumnjam)...
To sto ti je prijatelj rekao je isto kao kad bi brzinu automobila regulisao gusenjem-zapusavanjem izduvne grane motora! Svasta ljudima pada na pamet!Black Angel wrote:Evo zanima me kako najbolje kontrolirati glasnocu (jacinu) izlaznog signala iz pojacala ?
Prijatelj mi je rekao da ce mi dati neku grdosiju od potenciometra izvađenu iz nekog pojacala.
Reko je također da ima mnogo izvoda pa mislim da necu znat to pristekat (ali to cu pitat vas kad mi ga da) i da je toliko jak da kontrolira glasnocu preko izlaznih kablova (nekako sumnjam)
Jel postoji neka shema preko koje se kontrolira jacina ulaznog signala ili samo između ubacim potenciometar ?
Btw,nabavio sam zvucnike za ono pojacalo što radim
Max. 100W na 8 ohma
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!
Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!
Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Jedino sto je zavrsio elektrotehnicki faks i ovlasteni je serviser pojacala
Ipak vama vise vjerujem
Ipak vama vise vjerujem
Korg X5D <3
napisi na google "volume control schematic" i naci ces sheme.
vazno ja da preko potenciometra spajas ulaz na pojacalo, a ne izlaz.
vazno ja da preko potenciometra spajas ulaz na pojacalo, a ne izlaz.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Mozda ga ti nisi dobro razumeo, a ako ipak jesi, zamoli ga da ubuduce bude malo pazljiviji i odmereniji sa izjavama.Black Angel wrote:Jedino sto je zavrsio elektrotehnicki faks i ovlasteni je serviser pojacala
Ipak vama vise vjerujem
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!