CNC masina, projekat.
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: CNC masina, projekat.
@micro2802 pravis co2 laser ili kupujes
-
- Napredujem
Stojke kako tebi ide ?
Cekam prijatelja da otpocnemo mehaniku
Drajveri rade testirani samo nikako da stignem da to lepo ubacim u neku kutiju koju jos trazim... nadam se da ce da se ubrza malo...
Drajveri rade testirani samo nikako da stignem da to lepo ubacim u neku kutiju koju jos trazim... nadam se da ce da se ubrza malo...
Prije otprilike 2 mjeseca sam počeo raditi na CO2 laseru cirka 150W pa sam malo zapeo zbog obaveza a malo zbog ogledala ali u svakom slučaju privodim kraju , drajver 18KV je gotov , tube spremne , pumpa spremna još čekam ogledala pa da probam.Evo ja sam upravo skino mach pa šta rekoste kako do licence.
-
- Napredujem
http://www.machsupport.com/purchase.php" onclick="window.open(this.href);return false; sve za licence ili trazi c*ack :;)
@Stojke, jesi li sam izradjivao drajvere ili si ih kupio ?
Sam sam izradio.
Ima li prepreka za objavljivanje shema i ostalog potrebnog za izradu?
S ćim su drajveri i koji steperi.
Mislim da je radio ovakve drivere http://www.instructables.com/id/Easy-to ... Driver-ci/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jel' tako stojke
Jel' tako stojke
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...
http://www.pik.ba/profil/pejky/
http://www.pik.ba/profil/pejky/
Da da to je taj
Ja mislim da bi trebao probati sa L297 i L298 jer su puno bolji i imaju strujnu regulaciju pa možeš
koristiti i bipolarne i unipolarne stepere sa mnogo većim naponskim opsezima.
koristiti i bipolarne i unipolarne stepere sa mnogo većim naponskim opsezima.
U svemu ovome sam prvi put tako da ako nesto krene naopako nisam hteo da se uvucem u previse ulaganja pa sam se odlucio na ovaj driver iz tog razloga....
really great project, i cannot read it but i would like to know more about it.
a machine like that is a dream but a normal one is unaffordable.
maybe this one is too expensive too for me but it looks like its buildable.
i do have any idea about its operating software, maybe its only usable for experts?
a machine like that is a dream but a normal one is unaffordable.
maybe this one is too expensive too for me but it looks like its buildable.
i do have any idea about its operating software, maybe its only usable for experts?
-
- Napredujem
olanvolan, I’m 21 and I built this machine just with help of my uncle (just extra pair of hands) so it's not a dream. Price of machine depends on machine size. This is bigger machine then people usually building. If you have and question be fr*e to ask, I will help.
Where are you writing from ?
Where are you writing from ?
Ponovo CNC mašina.Ja mislim da ovakvih projekata bi trebalo biti više na ovom forumu.Evo jedna mašina koja nije skroz završena ali radi fantastićno i napravljena je iskljućivo od dijelova sa otpada i u kućnoj
izradi.Evo fotke pa komentarišite i sugerirajte.
izradi.Evo fotke pa komentarišite i sugerirajte.
- Attachments
-
- CNC5.jpg (23.3 KiB) Viewed 14120 times
-
- CNC4.jpg (19.67 KiB) Viewed 14120 times
-
- CNC3.jpg (22.63 KiB) Viewed 14119 times
-
- CNC2.jpg (21.9 KiB) Viewed 14121 times
-
- CNC1.jpg (20.54 KiB) Viewed 14131 times
Sajo ba, reci ti nama kanis li ovo pretvoriti u busilicu ili ce ostati samo pisalica? Sto planiras staviti za busenje ako se za to odlucis? Mislim da bi malo radi estetike, a malo radi prakticnosti trebao "obuzdati" te zice okolo. Kojim programom upravljas tu svoju igracku?
Zaštomicro2802 wrote:Ja mislim da ovakvih projekata bi trebalo biti više na ovom forumu.
Broj odrđenih projekata na forumu je odraz zanimanja, želja, mogučnosti... članova foruma. Uloženi trud, znanje, vrijeme i novac bi se na neki način trebalo isplatiti, a raditi CNC samo zato da se sebi i drugima pokaže eto-mogu-i-to, a da poslije kupi prašinu i samo smeta u radionici je u najmanju ruku - smješno!
Vama koji imate "tihe obrte" CNC je zanimljiv komad opreme, meni nije
- Feko
- Stariji član
....da, pogotovo ako pređemo polako na SMD tehniku, tih par rupa sto treba mogu izbusiti i rucno
-
- Napredujem
Pa definitivno se slazem da je je cnc komad opreme koji se pravi samo ako covjek misli raditi nesto sa njim. Naravno moze se napraviti i cisto iz zabave i slobodnog vremena
Ja sam svoju cnc krenuo od zamisli da radi 80x80 max pa se razvilo u veci te sad pokrenuo manji posao sa njim
Bitna je ideja i financije. Ja sam radio u ISP poslu i presao na ovo
Ja sam svoju cnc krenuo od zamisli da radi 80x80 max pa se razvilo u veci te sad pokrenuo manji posao sa njim
Bitna je ideja i financije. Ja sam radio u ISP poslu i presao na ovo