Crknuta mixeta

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Crknuta mixeta

Post by jopagti »

Pozz!
Frend mi je dao neku prahistorisku mixetu,koju je i on sam dobio, da je probam ozhiviti...
Dosla je bez pola konektora,s prstom prasine i s par crknutih kukaca...vidljivo je da je neko prpa po njoj prije mene :roll: :lol:
Ugv. ona ne daje nikakve znakove zhivota,pa ako je netko imao iskustva s ovakvim tipom mixete da pomogne :roll:
ako je ne uspijem ozhiviti(sto vjerovatno nechu),dali je tko radio mixetu?imam sam par shema...vechinom su s jednim tranzistorom kao pojacivacem signala...nekako su mi presirove :roll:
ako ko ima neku kvalitetniju shemu da mi da link ili sl...posto bi napravio nanovo mixetu i ubacio u ovu šarsiju :roll:
ako tko ima bilo kakvu ideju ili sugestiju,bio bi zahvalan kada bi je podjelio s menom odnosno s forumashima :wink:
ewo slike,BTW sada je mixeta u puuno boljem stanju,oprana je i ko nova je :wink:
Image Image Image Image Image Image
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
popac
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: Crknuta mixeta

Post by popac »

sa ovim slikama nikako ali evo ti redosled.......prvo proveri napajanje ,pa izlazno pretpojacalo i na kraju svaki kanal posebno i zameni te petopolce sa cincevima......ako je tranzistorska napajanje je najverovatnije od 12 do 24v a ako je sa op onda 2x12 do 2x18v...
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Ako se dobro sjecam, "kum Bora" na svojoj stranici ima nesto takvo (shemata za mixetata).
cvele
Napredujem
Napredujem

Post by cvele »

Evo pogledaj ovo:
http://sound.westhost.com/project30.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Zgodna mikseta
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

Mikseta je radila prek adaptera na 6V...mogla je raditi i na baterije...
Thx vam,al mislim da chu raditi 4kanalnu miksetu,shema iz male skole elektronike...jer mi je shema najednostavnija a napajanje je 2x9V,prek baterija...cjena je relativno mala,jer imam sve klizache kuchi i neke djelove...
a ionako mi ne treba neka kvalitetna mikseta...svakako je to za pijanke :lol: 8)
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
Post Reply