Sound system (4 programa)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Sound system (4 programa)
Pozdrav svima,
radim trenutno na jednom projektu i potrebna mi je shema jednog "sound systema" sa 4 razlicita programa. Znaci 4 razlicita snimljena zvuka koji bi se ponavljali dok se ne prebaci na sledeci program. Na sledeci se prebacuje pomocu 4pad tastature ili bilo kakvih prekidaca.
PS: Ako sam nesto vazno izostavio slobodno napisite i cijena sklopa ne igra ulogu!!!
Unaprijed hvala
radim trenutno na jednom projektu i potrebna mi je shema jednog "sound systema" sa 4 razlicita programa. Znaci 4 razlicita snimljena zvuka koji bi se ponavljali dok se ne prebaci na sledeci program. Na sledeci se prebacuje pomocu 4pad tastature ili bilo kakvih prekidaca.
PS: Ako sam nesto vazno izostavio slobodno napisite i cijena sklopa ne igra ulogu!!!
Unaprijed hvala
Re: Sound system (4 programa)
Pa 40 pregleda i ni jedan odgovor.... ????
Očigledno nam je svima jasno što ti treba pa smo se bacili u razmišljanje...
- Feko
- Stariji član
par puta sam pročitao no ne kužim za šta to služi Možda poziv na čekanju u telefonskoj centrali
Koju krajnju funkciju ima taj uređaj
Koju krajnju funkciju ima taj uređaj
Da nije možda "constant music source" za kokošinjac koji bi koke držao budne 24 sata
- Feko
- Stariji član
znaci:
1 zvuk kada je hranjenje
2 zvuk kada je kupljenje jaja
3 zvuk kada koke idu u kut jer je ciscenje kokosinca
4 zvuk (jako rijedak) kada dolaze pijetlovi za....
1 zvuk kada je hranjenje
2 zvuk kada je kupljenje jaja
3 zvuk kada koke idu u kut jer je ciscenje kokosinca
4 zvuk (jako rijedak) kada dolaze pijetlovi za....
Nema pjetlova kod ovih modrenih koka...
Sve dobiju u koncentratu, pa i koncentrirani sex...
Ali eto... neka ih bar mjuza podsjeti na stare dobre dane...
Sve dobiju u koncentratu, pa i koncentrirani sex...
Ali eto... neka ih bar mjuza podsjeti na stare dobre dane...
Hehhe.... Dobra vam je ta sa kokosinjcem.... Ali ne, nije za to...
Naime svrha je sasvim jednostavna.
Postoje 4 vrata sa ugradjenim prekidacima,
Vrata 1 - Zvuk 1
Vrata 2 - Zvuk 2
Vrata 3 - Zvuk 3
Vrata 4 - Zvuk 4
Eh sada, ti prekidaci su vec osmisljeni i sve ali mi samo taj vrag koji bi imao sve u sebi snimljeno nedostaje. Znaci to je isti princip kao kada bih kliknuo Taster 1 - Zvuk 1...itd....
Pozdrav
Naime svrha je sasvim jednostavna.
Postoje 4 vrata sa ugradjenim prekidacima,
Vrata 1 - Zvuk 1
Vrata 2 - Zvuk 2
Vrata 3 - Zvuk 3
Vrata 4 - Zvuk 4
Eh sada, ti prekidaci su vec osmisljeni i sve ali mi samo taj vrag koji bi imao sve u sebi snimljeno nedostaje. Znaci to je isti princip kao kada bih kliknuo Taster 1 - Zvuk 1...itd....
Pozdrav
A zasto to mora bas biti snimljeno? Slozi 4 tonska generatora sa NE555 i svaki ugodi na razlicitu frekvenciju.
Baš se zezam sa bežičnim kineskim zvoncem - ima 3 vrste melodije, a biraju se prekidačem.
Ili imaš link dobrog majstora. To bi bilo rješenje za tebe.
http://hem.passagen.se/communication/speach.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrav
Ili imaš link dobrog majstora. To bi bilo rješenje za tebe.
http://hem.passagen.se/communication/speach.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrav
Ma trebaju mi bas 4 razlicita.... Npr: Grmljavina, Pticice sto cvrkucu, Neka relax muzika i recimo zvuk vjetra...
To sa kinsekim zvonom sam i ja kontao ali jbg ne znam kako da mu promjenim snimljene zapise....
PS: Link sto si poslao cini se dobar ali prekomplikovan jer trebam oko 10 komada napraviti...
To sa kinsekim zvonom sam i ja kontao ali jbg ne znam kako da mu promjenim snimljene zapise....
PS: Link sto si poslao cini se dobar ali prekomplikovan jer trebam oko 10 komada napraviti...
imaš onda one zvučne čestitke, pa čestitaj rođendan, božić i šta još ima...
Jel moze iko pomoci??? Ne trebaju mi vec gotove vec MOJI razliciti zvukovi....buco22 wrote:imaš onda one zvučne čestitke, pa čestitaj rođendan, božić i šta još ima...
pa šta bi ti htio?
U šta isprogramirati?
Probaj sa 4 papagaja kad ti se koke ne sviđaju
U šta isprogramirati?
Probaj sa 4 papagaja kad ti se koke ne sviđaju
- Feko
- Stariji član
Teško da to možeš izvesti sa različitim melodijama jedino da se nekako mjeri dinamika bpm-i jer pjesma nije jedne frekvencije...najbolje riješenje ti je predložio Smješko da složiš neki generator sa 4 različite frekvencije
Ima li mi pomoci???
Jel se takvo nesto moze igdje kupiti.... Tj kinesko zvonce sa mojim melodijama???
Jel se takvo nesto moze igdje kupiti.... Tj kinesko zvonce sa mojim melodijama???
http://www.imagesforme.com/show.php/418893_isd4002.png" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako sam dobro shvatio, ovo je programiranje???
Sta treba od opreme da bih povezao sve sto treba sa PC?
Naravno da moze. Otidji u Kinu i otpjevaj/odsviraj te svoje melodije. Neka te snime i uprogramiraju u Bozicne igracke. Onda si kupis takve 4 igracke i problem rijesen.dexter91 wrote:.... Tj kinesko zvonce sa mojim melodijama???
Druga mogucnost: Google -> " digital sound recorder schematics " <Enter > pa klikaj redom po linkovima.
http://www.scary-terry.com/dsr/dsr2.htm" onclick="window.open(this.href);return false; - ovo je jedan od njih.
tebi?Ako sam dobro shvatio, ovo je programiranje???
Sta treba od opreme da bih povezao sve sto treba sa PC?
ne puno, malo žice