Programator za atmega8

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
zoky

Programator za atmega8

Post by zoky »

Dakle, pokusavam napraviti neki programatorcic za ATMEGA8 i pronaci neki zgodan c kompajler za sve to.

Napravio sam ovaj programator http://www.opend.co.za/tutorials/avrtut2.htm
instalirao winavr, kompajlirao u njemu neki kod, upisao tamo sp12 (tip ovog programatora) i LPT1 (imam samo 1 paralelni, mislim da onda mora biti LPT1), pokusao ubaciti kod u uC ali stvar ne radi. Javlja mi da nema programatora.
Pregledao sam semu nekoliko puta, sve stima.
Covjek s cije stranice sam skinuo shemu kaze da je sve 100% dobro samo sto on koristi winavr pod win98.

Da li je netko mozda radio ovakav programator? Koristi li tko winavr?

Hvala na svim dobronamjernim savjetima :)[/url]
buco

Post by buco »

Pa probaj s Pony programatorom on ima i ATm8 i trebao bi radit i sa winXp i sl OSima. W "C" kompiler :) , probaj sa AVRGCCom !!! Public je [ ako se dobro sijecam] a mozes i Keil i sl alati ali ce ti trebat c*ack ! Ma sta ce ti crosscompiler za tako malu programsku memoriju !?? Public crosscompileri ce ti je pojest za relativno jednostavnije aplikacije , a da ne govorimo o mani upotreba push i pop naredbi jer oni ne predefiniraju registre vec rutinama osiguravaju poreban broj radnih registara pohranjujuci u stog [push] sadrzaj iz registara koje ce koristit i nakon izvrsenja rutine ce ponovo ic u stog [ pop ] da vratile prethodne sadrzaje registara , pa kad to disasembliras imat cet stotinjak naredbi push/pop u zavisnosti od broja rutina u FWu .Primjer uzmi emulator za pay-tv za Funkarticu za viacces2 onaj prvi koji se pojavio na netu !!
Post Reply