Help oko breadboarda i spajanja

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
RANDOMINATOR

Help oko breadboarda i spajanja

Post by RANDOMINATOR »

evo skoro pa sam totalni amater u eltehnici, samouk sam tako da nemojte zamjerit na retardirizmu ^^

pitao bih koji je nas prijevod za breadboard - http://www.clarkzapper.net/breadboard.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

i zasto recimo postoje one tanke smeđkaste ploče koje su samo za lemljenje (kolko sam skuzio) bez da su rupice povezane ? to su recimo meni prodali kad sam im reko da ocu breadboard i onda shvatim da nisu iznutra povezane zicama jel....a sam jos neznam ni kako recimo jedan tranzistor spojit zicom sa necim...

jel ima netko mozda tko je slicno krenuo kao ja da mi kaze kako se on ucio il da bar predlozi cega da se držim. imam jaku volju i uporan sam ko tele :)

eto decki, fala !
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: HELP PLZ !

Post by stojke369 »

nemojte zamjerit na retardirizmu
Ne brini necemo ali ispavi naziv teme u nesto normalno.

Dobrodosao na forum :wink:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: HELP PLZ !

Post by Smjesko »

"Nas" prijevod (ovisno o tome u kojem selu zivis i jesi li ili nisi ucio cirilicu) bi bio "eksperimentalna ploca (plocica)" ili "ploca (plocica) za eksperimentiranje".
Ona "smedja" nema povezane bakrene povrsine u sredini kojih su rupice iz razloga da mozes sam kombinirati spojeve elemenata. Kroz rupice proguras nozice elemenata i zalemis ih za bakrene povrsine. Zatim te nozice (povrsine) povezes zicama prema shemi po kojoj spajas te elemente koje si polemio na tu plocicu.
tarik94

Re: Help oko breadboarda i spajanja

Post by tarik94 »

zelim da kupim i pokusam sa ovim ali me zanima koje je pravilo spajanja rupica??
Post Reply