jel ikad nekog...
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: jel ikad nekog...
Ja se tako smijem kockat u svojoj radionici (na svim uticnicama je faza na jednoj strani i samo ja znam na kojoj)
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...
http://www.pik.ba/profil/pejky/
Ali vjerujem da nitko nije isao izmjeriti koliko Ampera ima u uticnici,xD
To sam napravio u osmom razredu...uzeo ampermetar(digitalni) stavio na podrucje amper u utikao u uticnicu
To sam napravio u osmom razredu...uzeo ampermetar(digitalni) stavio na podrucje amper u utikao u uticnicu
Music freak
- Feko
- Stariji član
Kod tebe cemo onda preko produznog kabelapejky wrote:Ja se tako smijem kockat u svojoj radionici (na svim uticnicama je faza na jednoj strani i samo ja znam na kojoj)
Sjećam se samo dobrog praska. Imam sreće jer sam vjerojatno dotaknio prvo nulu pa onda fazu. Ja se od malih nogu zahebavam sa strujom
A par dana prije (ili poslije, ne sjećam se točno) pokupio me auto pred kućom. Igrao sam se rata sa prijateljem, pretrčao cestu i puknio me auto . Vjerojatno od onda nisam normalan
A par dana prije (ili poslije, ne sjećam se točno) pokupio me auto pred kućom. Igrao sam se rata sa prijateljem, pretrčao cestu i puknio me auto . Vjerojatno od onda nisam normalan
Ima ih koji su to radili kao mnogo stariji i zreliji.marko13 wrote:Ali vjerujem da nitko nije isao izmjeriti koliko Ampera ima u uticnici,xD
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... rt=0&hilit" onclick="window.open(this.href);return false;
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...
Jednom sam ja tako išao sjeći žicu za antenu za televizor (mislim da je to koaksijalni kabal, nisam siguran ). Vidim ja u čošku dva bijela kabla. Nisam ni razmišljao i uzeo sam jedan i presjekao sam ga. Baš super doživljaj kada misliš da sjećeš kabal antene, a ono sjećeš produžni kabal koji je još uvijek bio uključen u utičnicu i pod naponom
A efekt je bio extra, baš pre moćan bljesak
Naravno, usro sam se od straha
A efekt je bio extra, baš pre moćan bljesak
Naravno, usro sam se od straha
i sad napokon valjda vise nema nikog kome nije jasno zasto je tvoj nick VOLTMETAR,
nego reci kad vec tako dobro suradujes sa strujom jesi probao nesto ovome slicno:
http://www.youtube.com/watch?v=REQbu7pb ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
nego reci kad vec tako dobro suradujes sa strujom jesi probao nesto ovome slicno:
http://www.youtube.com/watch?v=REQbu7pb ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
banana
Ovo još nisam isprobao, ali nisam daleko od toga
hahahahahha,svaka cast,znaci ides prema tom cilju,e sad si me fakat nasmijao
ko ova dvojica iz dalmatinaca!!!
ko ova dvojica iz dalmatinaca!!!
banana
Ko zna šta mi se još poremetilo otkad me onaj auto puknio
Derala me puno puta, i bas se nekako neusudim pipat. Ali najluda stvar sto me stresla... Imam neonke koje su osjetljive na svjetlo, kak je jedna osla (slucajno ju slomio) onda sam rastavljo i kak sam mislio da je to sve na 12V ali bilo je 50V fino ispo elektrosoker na zvuk:D
i ja sam vise puta saradjivao sa strujom ,posto volim da majstorisem svasta ,a najopasnije je bilo kada sam gurnuo mikrofon u struju.........jbt us*o sam se ziv
-
- Pocetnik na forumu
mene je neki dan opalila struja pravo...
ja htjela da popravim lampice za bor,otvorila onu malu -kutijicu- a lampice bile ukljucene na mrezi.i ja bas uhvatim za onu plocicu,kroz cijelu su mu ruku prosli trnci...al mora se priznat da je osjecaj doobar
ja htjela da popravim lampice za bor,otvorila onu malu -kutijicu- a lampice bile ukljucene na mrezi.i ja bas uhvatim za onu plocicu,kroz cijelu su mu ruku prosli trnci...al mora se priznat da je osjecaj doobar
Struja je jedino zensko koje se ne da dirati....
nene ubija jedan dremil ima spojen rso filter prije prekidaca i uvjek kad namatam kabel isparaznim si
rso na ruku...
a i jedan kond kad sam radio triac okidac za flyback
ispraznio sam si ga prstom barem 5 puta,
1uF 250v
i bijo je napunjen na 230v
rso na ruku...
a i jedan kond kad sam radio triac okidac za flyback
ispraznio sam si ga prstom barem 5 puta,
1uF 250v
i bijo je napunjen na 230v
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Tesla je propustijo struju visokog napona a niske amperaže a zapravo nas ubije elektrićna struja tj. amperi iz struje.cikljamas wrote:jedino se sad pitam kako
je TESLA kroz sebe pustao toliku voltazu a da mu ni dlaka s glave nije pala,to vas ja sve pitam...
meni je bilo prvi put kad sam iso po gradu za vrjeme bozica znate ono svuda one lampice po kucama i mi ih isli kidat i uvatim zicu otkinem jedan red prekine radit onda drugi red krenem i ruku na zicu prislonim i ono a fak i nastavim onda opet opici i onda odustajem pametnom dosta 1-put a znaci ja nisam pametan xD
Please help noob-u
Struja je jedina zena koju nesmijete dirati !!!
Ljudsko tijelo pruža manji otpor ako je pod utjecajem alkohola a pogotovo žene!
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Mene nije puno puta tresla.....
Jedanput, kad sam bio jos mali (5-6god) isao ja ukljucit svjecice od bora u struju.....
Valjda je kabel bio star ili neznam sto vec no cim sam ja to ustekao,kabel eksplodirao a ja ostao sa utikacem u ruci.
Treslo me dobrih par sekundi no bio sam u tolikom soku nakon toga da nisam ni mogao jauknut (nisam bio u soku zbog struje nego zbog toga sto bi me stari ubio da je saznao da sam petljao oko struje )
Onda me dva puta opizdio potpuno napunjen kondenzator od blica iz fotoaparata.
Jedan put kad sam rastavljao te fotice a drugi put kad mi je rodak napunio i stavio taj kond u torbu za plazu.
Ja onako cijeli mokar iz mora posegnuo za rucnikom u torbu i slucajno uhitio kond.
Ljudi moji nemate pojma kako to trese kad ste cijeli natopljni u elektrolitnu tekucinu
A rodak se sa strane hihoce......namlatio sam ga ko vola u kupusu
I treci put bas prije tjedan dana.
Nije me streslo ali sam se usrao od straha.
Montirao sam ispravljac u ono moje pojacalo i testirao ga......
Malo kasnije sam sastavljao nesto drugo u blizini tog ispravljaca a zaboravio sam izolirati zice od ispravljaca, te sam slucajno rukom kratko spojio izlaze.
Kad je tih 64000uf blicnulo,usro sam se ko grlica a na ruci na mjestu kojim sam spojio kontakte mi je ostao izgoreni trag sirok 5 cm
10 minuta poslje toga ruke su mi se jos uvijek tresle
Jedanput, kad sam bio jos mali (5-6god) isao ja ukljucit svjecice od bora u struju.....
Valjda je kabel bio star ili neznam sto vec no cim sam ja to ustekao,kabel eksplodirao a ja ostao sa utikacem u ruci.
Treslo me dobrih par sekundi no bio sam u tolikom soku nakon toga da nisam ni mogao jauknut (nisam bio u soku zbog struje nego zbog toga sto bi me stari ubio da je saznao da sam petljao oko struje )
Onda me dva puta opizdio potpuno napunjen kondenzator od blica iz fotoaparata.
Jedan put kad sam rastavljao te fotice a drugi put kad mi je rodak napunio i stavio taj kond u torbu za plazu.
Ja onako cijeli mokar iz mora posegnuo za rucnikom u torbu i slucajno uhitio kond.
Ljudi moji nemate pojma kako to trese kad ste cijeli natopljni u elektrolitnu tekucinu
A rodak se sa strane hihoce......namlatio sam ga ko vola u kupusu
I treci put bas prije tjedan dana.
Nije me streslo ali sam se usrao od straha.
Montirao sam ispravljac u ono moje pojacalo i testirao ga......
Malo kasnije sam sastavljao nesto drugo u blizini tog ispravljaca a zaboravio sam izolirati zice od ispravljaca, te sam slucajno rukom kratko spojio izlaze.
Kad je tih 64000uf blicnulo,usro sam se ko grlica a na ruci na mjestu kojim sam spojio kontakte mi je ostao izgoreni trag sirok 5 cm
10 minuta poslje toga ruke su mi se jos uvijek tresle
Korg X5D <3
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
Black Angel wrote:----kad mi je rodak napunio i stavio taj kond u torbu za plazu.
A rodak se sa strane hihoce......
hahahah, ovo je najžešće
juce ispraznio kond sa kljestima na kojima je rucka izrezana skalpelom (buraz) tak da je ja jednom djelu zeljezo pa me spicilo tih 330 v (onaj kond od blica na foticu )
Please help noob-u
sta idioti nisu digli noge sa zemljecikljamas wrote: http://www.youtube.com/watch?v=REQbu7pb" onclick="window.open(this.href);return false; ... re=related
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.