Quadro u coskovima promjenio boju
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Quadro u coskovima promjenio boju
Radi se o CTV-72F19 TXT koji je od nedavno u coskovima ekrana (ravni ekran) promjenio boju odnosno ti coskovi su poplavili, mozeli se ovo rijesiti kao na monitorima degauss-om i kako se do toga dolazi na ovom TV-u
Re: Quadro u coskovima promjenio boju
Otvori TV i prelemi PTC.Ako nece da radi ponovo onda ga zameni.
Nalazi se u mrezi.Treba da izgleda kaoo sa slike samo sto je nakada crn , nekada beo...
http://www.tme.eu/katalog_pi*s/4/0/c/40 ... c96624.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Nalazi se u mrezi.Treba da izgleda kaoo sa slike samo sto je nakada crn , nekada beo...
http://www.tme.eu/katalog_pi*s/4/0/c/40 ... c96624.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa sta sami problemi sa Quadrotima Sva sreca sta sam kupio Sony
- Feko
- Stariji član
pa Sony je i 50% skuplji od Quadra, jeftini je samo Vivax
Ja imam SoundColor pa je nakon dva mjeseca počeo zujat da to više nije bilo za izdržat . Sad sam ga se riješio, imam Sony.
pogledaj da nisi stavio neki magnet blizu njega... obicno zbog takvih stvari znaju promjenit boju.
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
- Feko
- Stariji član
ljudi znaju staviti one digitalne satove na tv...trafo u njima tj magnetsko polje zna napraviti takvo sranje...također i ostali uređaji video, satelitska itd.
Jasta ovi quadro tv-i su bili jeftini pa zato ih mnogo ima. Ja svoj kada sam kupio dobio sam i dvd uz njega (koji se takodjer bio pokvario).
Dali su ovi PTC univerzalni moze li bilo koja zamjena, posto nemem shemu od ovoga tv-a?
Dali su ovi PTC univerzalni moze li bilo koja zamjena, posto nemem shemu od ovoga tv-a?
Uglavnom moze...vidi da li je sa tri ili dve nozice...Svi noviji PTC su medjusobno zamenjivi, jedino ako skidas iz nekog prastarog TV-a onda moze da ti iskoci mrezni osigurac...I naravno ne ide PTC iz Sonija...
A zašto ne idu PTC iz Sony-a?
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
Namotaj oko ekrana nema istu induktivnost...Kada u Sonija stavim obican PTC istopi se, a sonijev uopste ne vrsi demagnetizaciju. E sad, to je moje iskustvo...nadji negde PTC iz bilo kog drugog TV'a i bice sve ok.
Verovatno je to zbog trinitron ekrana...
Verovatno je to zbog trinitron ekrana...
ljudi uzmite bilo koji trafo od 50-100 w, skinite limove i vratite samo ,,e,, limove. mozete i odmotati sekundar. sve dobro ulepite i na 220 v i eto vam demagnetizator!!!!
ko razume shvatice.....poz
ko razume shvatice.....poz
negdje sam citao da demagnetizator sa jezgrom nije preporucljiv
ali ovdje to ne pomaze ako je otisao ptc...
ali ovdje to ne pomaze ako je otisao ptc...
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Prespoio sam PTC, bio ne crn s dvije nozice, izbio je osigurac odmah. Kada sam izvadio PTC imao je otpor od nekih 5 oma, pretpostavio sam da je ok, i vratio sam ga na mjesto. Primjetio sam da kada sam ga ukljucivao u uticnicu na kratko se zacuo onaj zvuk degausa, i tako sam nekoliko puta utaknuo i istaknuo tv iz uticnice i slika je 'ko mlijeko .Kada sam ga upalio tek posto sam vrato PTC malo je manje bilo plavetnila a poslije ovih paljenja se plavetnilo skroz izgubilo. Sad jeli to bilo to ne znam, glavnom hvala svima na pomoci!!
Oznaka na PTC je MZ72B - 9ROM
Oznaka na PTC je MZ72B - 9ROM
Majstore prespajanjem PTC-a pravis kratak spoj
Da bi uspeo da odradis demagnetizaciju par puta za redom upalis tv na mrezni prekidac u razmaku od po 10-15 min da bi PTC mogao da se ohladi.
Da bi uspeo da odradis demagnetizaciju par puta za redom upalis tv na mrezni prekidac u razmaku od po 10-15 min da bi PTC mogao da se ohladi.
Ovo je strasno. Covjek mu kaze "prelemi PTC"
a on uzme i prespoji ga i cudi se sto je izbio osigurac.stojke369 wrote:Otvori TV i prelemi PTC....
Dobro je ako neko ne nastradaMHN wrote:Prespoio sam PTC, bio ne crn s dvije nozice, izbio je osigurac odmah....
Alexa
- Feko
- Stariji član
bez komentara
Ma tvoj Tv je i bio isravan...samo nije dugo gasen iz mreze vec je bio u stand-by rezimu (gasen uvek na daljinski). PTC stepen se aktivira samo mreznim prekidacem...kada se namagnetise dovoljno ga je samo iskljuciti par minuta iz mreze i ponovo ukljuciti...
A prica za demagnetizator ima smisla ali je to kratkog veka...vremenom se ekran ponovo namagnetise, pa nece musterija stalno mlatiti njime ispred Tv-a...Treba menjati PTC ako je neispravan!!!
A prica za demagnetizator ima smisla ali je to kratkog veka...vremenom se ekran ponovo namagnetise, pa nece musterija stalno mlatiti njime ispred Tv-a...Treba menjati PTC ako je neispravan!!!
Iskustvo je cudo , pa ne bi drugacije ni naucio.
Moj servis radi garancije za Quadro i Vivax.
Često mi dođe tv sa slabim PTC-om, treba mu par puta da se uključi tv da bi razmagnetisao fleku koju namerno napravim demagnetizatorom
Sad na vivaxu menjam ptc pod obavezno čak i kad dođe zbog nekog drugog kvara. Staviš onaj beli i ne misliš.
Često mi dođe tv sa slabim PTC-om, treba mu par puta da se uključi tv da bi razmagnetisao fleku koju namerno napravim demagnetizatorom
Sad na vivaxu menjam ptc pod obavezno čak i kad dođe zbog nekog drugog kvara. Staviš onaj beli i ne misliš.