Imal ko šemu reglera za motore (skutere) i.t.d.
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Imal ko šemu reglera za motore (skutere) i.t.d.
Imal ko kakvu dobru šemu reglera punjenja baterije i napajanja motora u raje nonstop crkaju ovi fabrički a do reglera orginalnih je nemoguće doći najviše zbog nenormalnih cijena. Ako ima ko kakvih šema u vezi regulisanja napona na motorima 12 V za AC i DC izlazima . ZAHVALJUJEM !!!! Sve vaše šeme bi trebale biti jake barem 8 A pa gore ca. 25W pa gore. Baterije na motorima su većinom od 8 Ah pa gore
Last edited by EdoVI on 20-02-2009, 22:27, edited 2 times in total.
Re: Imal ko šemu reglera za motore (skutere) i.t.d.
ja sam negde imao, ako uspem naci okacicu. samo koji to motor ima dc dinamu
Ma mislio sam napisat izlaze, pošto već neki imaju ispravljač ugradjen (stari tipovi) sad već na izlazima ima i po dva, tri i više polova sve izmjenična struja po 14-15 V radi velikih potrošaća
au, ali drkamo pojmove....
struja se izrazava u amperima, napon u voltima
inace kod motocikala su uglavnom trofazni ili dvofazni generatori, no oni trofazni regleri mogu i za dvofazne generatore. ali osnovna razlika izmedju tipova reglera je u tome odakle dobijaju povratan signal, jer kod nekih reglera povratni signal, koji sluzi za ogranicenje napona uzima se neposredno posle dioda, a kod nekih se vraca zica sa akumulatora, ili cak bravice. pretrazi forum, ima negde link do nekog nemackog sajta sa semama. ja sad ne mogu naci, a imao sam skinute seme odatle...
edit:
http://www.motelek.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
struja se izrazava u amperima, napon u voltima
inace kod motocikala su uglavnom trofazni ili dvofazni generatori, no oni trofazni regleri mogu i za dvofazne generatore. ali osnovna razlika izmedju tipova reglera je u tome odakle dobijaju povratan signal, jer kod nekih reglera povratni signal, koji sluzi za ogranicenje napona uzima se neposredno posle dioda, a kod nekih se vraca zica sa akumulatora, ili cak bravice. pretrazi forum, ima negde link do nekog nemackog sajta sa semama. ja sad ne mogu naci, a imao sam skinute seme odatle...
edit:
http://www.motelek.net/" onclick="window.open(this.href);return false;