Dali netko iz iskustva zna jel rade štedne žarulje i žarulje na izboj (obična ne elektronska prigušnica/propaljivač) sa tim jeftinijim inverterima koji nisu full sin wave(300w - 250,00 kn) ?
Hvala !
12v na 220v inverter i rasvjeta
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: 12v na 220v inverter i rasvjeta
verovatno rade, ali jednostavnije ti je sloziti inverter za neonku, ili kupiti inverter zaneonku u racunaru, pa ga malo modifikovati i koristiti tako na 12V, mnogo manje se energije rasipa...
Pa gle planiram koristiti 150w MH žarulju, to mi je malo problem napravit za 12v, ovo je jednostavnije.
Zarulja te snage ce ti jako kratko svijetliti, osim ako imas akumulator od tenka.
tesko ce to radit.mgt2007 wrote:Pa gle planiram koristiti 150w MH žarulju, to mi je malo problem napravit za 12v, ovo je jednostavnije.
jedino ako to nisu kineski wati.

Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Hm ko ga je.e, 250kn i nije prevelka lova, ak ne radi na MH stavil bum štednu od 55w i to svijetli ko ludo 
Sad gledam veli 300w continuous power, 600w peak power.
Treba mi za noćni ribolov (lignje) znači max 2h-3h upotrebe., acc je 12v 70Ah, trebalo bi biti taman
@mataya zashto nebi radilo, mislish da je inverter preslab ili zbog toga kaj nije full sinus ?
Thnx svima.

Sad gledam veli 300w continuous power, 600w peak power.
Treba mi za noćni ribolov (lignje) znači max 2h-3h upotrebe., acc je 12v 70Ah, trebalo bi biti taman

@mataya zashto nebi radilo, mislish da je inverter preslab ili zbog toga kaj nije full sinus ?
Thnx svima.
za nocni ribolov ti je dovoljna halogena zarulja iz auta i akumulator..moj poznanik tako lovi lignje..a sve je jeftino i lako nabavljivo..
Probao, slabo je to 
Ma dobio djabe sam kompletan reflektor,elektroniku i 150w MH lampu, pa reko da to iskoristim.

Ma dobio djabe sam kompletan reflektor,elektroniku i 150w MH lampu, pa reko da to iskoristim.