autopojacalo - veliki potrosac
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
autopojacalo - veliki potrosac
nedavno sam u auto ugradio autopojačalo, i sad vidim da mi prednja svjetla trepću, u ritmu basova, kao kad stisnemo tipku za zatvaranje el prozora, a oni su zatvoreni. Pojačalo je SONY 2*50WRMS.
Zanima me zašto se to događa, zbog Preslabog Alternatora?
Akomulator je 45AH.
Zanima me zašto se to događa, zbog Preslabog Alternatora?
Akomulator je 45AH.
Obicno se stavljaju ovakvi,
http://www.caraudiodesign.co.uk/images/ ... .jpg_thumb
al za tu malu snagu par najvecih iz chipoteke ce bit dosta (a ujedno velika usteda love/vremena)
Stavis ih paralelno na napajanje, sto blize pojacalu
Za tu snagu moraju bit dosta...
http://www.caraudiodesign.co.uk/images/ ... .jpg_thumb
al za tu malu snagu par najvecih iz chipoteke ce bit dosta (a ujedno velika usteda love/vremena)
Stavis ih paralelno na napajanje, sto blize pojacalu
Za tu snagu moraju bit dosta...
U vezi akomulatora, originalni je, a i prije bez pojačala, kad su duga svijetla, i kad je u leru slabije svjetli, a sad kad još radi pojačalo. škrti su u opelu, a auto je pun elektronike, bar su to mogli napraviti kak spada, a mislim i da je alternator malo preslab.toky wrote:A bogami i akomulator ti ima kapaciteta. Moj ima 85ah Pa mi se popnekada svjetla smanje
kolko dođu kondenzatori, pod kojim oznakama da ih nađem u chipoteci?Firkragg wrote:Riknut nece nista, al zna bit neugodno i preporucljivo je ipak stavit par kondenzatora da daju potrebnu peak struju...
Moze ti se npr. motor ugasit ako padne previse napon i sl, bobina vise nema dsta napona...
probat ću navit pjesmu sa gustim basom, usključit svu elekriku, auto ostavit u leru, i izmjerim voltmetrom, ak če napon dosta past, znači da alternator ne fila dosta, ako stavim kondenzatore, mislim da neću popravit napon, struja će se isto trošit, samo će pojačalo moći dobit energiju za udare basa iz kondenzatora.
To i jest poanta.struja će se isto trošit, samo će pojačalo moći dobit energiju za udare basa iz kondenzatora.
Nijedan bas netraje vise od djelica sekunde u kojem kondenzator napaja pojacalo, i zbog tih 'udara' dobivas padove od kojih se akumulator onda mora oporavit.
Uzmi najvece moguce kondenzatore za 16V u chipoteke, neznam napamet koji su sad...
Tražio sam malo po chipoteci preko interneta, uspio sam naći najaći 10000UF 16V, hoće taj biti dobar, imam jednog takvog doma, al nije sličan onom na slici, na gornjem linku??Firkragg wrote:To i jest poanta.struja će se isto trošit, samo će pojačalo moći dobit energiju za udare basa iz kondenzatora.
Nijedan bas netraje vise od djelica sekunde u kojem kondenzator napaja pojacalo, i zbog tih 'udara' dobivas padove od kojih se akumulator onda mora oporavit.
Uzmi najvece moguce kondenzatore za 16V u chipoteke, neznam napamet koji su sad...