Stampa za plocu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Stampa za plocu
e ovako posto sam pocetnik, hteo bi da vas pitam kako napravite stampu za PCB? U kom programu???
Re: Stampa za plocu
Pa malo pretrazi forum, ima bar 10 i vise razlicitih topica o tome...
Ako glupost preživi, možemo reći da je preglupa i da umre.
jest vala upravu si... sam ja postavio 2-3 puta
za pocetak ti je najjednostavniji PCB Wizard
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
Blok milimeterskog papira,
obični svinčnik sa gumicom za brisanje
indigo papir za prenos na bakar
i na kraju crtanje lakom za nokte sa finim perom
Nemaš pojma koliko je kod mene ovako izrađenih pločica i još puno toga u upotrebi. A sada radim sa Eagle.
Pozdrav, Janko
obični svinčnik sa gumicom za brisanje
indigo papir za prenos na bakar
i na kraju crtanje lakom za nokte sa finim perom
Nemaš pojma koliko je kod mene ovako izrađenih pločica i još puno toga u upotrebi. A sada radim sa Eagle.
Pozdrav, Janko
Japek, svi smo se nekada tako "patili". Ja sam u prijelaznom razdoblju crtao plocice u Paintu i onda mi i to dojadilo pa sam "otkrio" PCB Wizard s kojim sad uglavnom radim. Trenutno pomalo ucim Eagle i Protel.
PCB Wizard je stvarno odlican program za pocetak ja ga nekada koristim,za neke jednostavnije PCB-ova jer ima manju zbirku komponenata od Eagle-a pa brze nadem komponente
Eagle je stvarno odlican program za sheme i PCB-ove,samo sto trebash izbaciti dosta nepotrebnih komponenata iz zbirke...Njega najcesce koristim...
Eagle je stvarno odlican program za sheme i PCB-ove,samo sto trebash izbaciti dosta nepotrebnih komponenata iz zbirke...Njega najcesce koristim...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
a nekada i treba docrtati i nove komponente kada ih nema u biblioteci
slazem se da je odlican, prvi je sa kojim sam poceo, probao sam nekoliko ali ostao na njemu.
slazem se da je odlican, prvi je sa kojim sam poceo, probao sam nekoliko ali ostao na njemu.
I ja se slazem da je Orao odlican program. Glavni nedostatak mu je lose organizirana biblioteka. Treba puno raditi s njim tako da se upamti gdje je sto.
Sprint Layout bi bio kao neka prijelazna faza izmedju PCB Wozarda i Orla ili Protela.
Sprint Layout bi bio kao neka prijelazna faza izmedju PCB Wozarda i Orla ili Protela.
mozes napraviti svoju biblioteku koristeci vec postojece elemente i dodati jos neke kojih nema