Termostat
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Termostat
Sad kada je projekat okončan, kao prvo sve čestitke! A kao drugo, molim te daj saberi sve relevantne faze (pcb, materijal, hex,"pictures", opaske) na jedno mjesto. Hvala i pozdrav!
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
- Feko
- Stariji član
hocu, moram jos sutra (ako stignem) probati kako radi regulacija sa trijakom i grijalicom ..jel se grije nesto sto ne bi trebalo pa kada sve bude OK onda kacim ovdje
- Feko
- Stariji član
Evo, gotovo i testirano...treba još naći neku kutiju i to lijepo upakirati
Testirano 2 sata sa grijalicom od 1200W i hladnjak od trijaka bude podnošljivo topao
Trijak sam stavio BTA16 (16 A) no može i neki drugi....
...a mogao sam napraviti i Transformerless napajanje za elektroniku? al kada imam barem 15 transformatorcica on punjaca mobitela
http://rapidshare(dot)com/files/196499042/termostat_v2.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
Testirano 2 sata sa grijalicom od 1200W i hladnjak od trijaka bude podnošljivo topao
Trijak sam stavio BTA16 (16 A) no može i neki drugi....
...a mogao sam napraviti i Transformerless napajanje za elektroniku? al kada imam barem 15 transformatorcica on punjaca mobitela
http://rapidshare(dot)com/files/196499042/termostat_v2.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
koliko se meni cini displej ti ne ispisuje kruzic koji oznacava stepene. imao sam negde link kako se upisuju znaci po zelji u memoriju displeja. ako hoces i to da resis onda malo googlaj, 16x2 custom charter generator ili tako nesto...
inace finoodradjeno....
inace finoodradjeno....
- Feko
- Stariji član
vidiš uopće nisam obratio pažnju na to...i to ćemo riješiti
e sad je problem sto ne mogu naci link. uglavnom bilo je objasnjeno na nekom forumu.
ovako nekako je izgledaloa naredba LCDOUT adr(0-7),pa 5 brojeva koji predstavljaju kolone. valjda
ali caka je sto se ti znakovi ne nalaze na adresi 0-7 nego na nekim drugim, ako nadjem pisem. i tu liniju bi trebalo dodati na pocetku koda, tamo ispod define dela.
i svuda u kodu izmeniti adresu koja pise ispred "C". nadam se da si me razumeo..
ovako nekako je izgledaloa naredba LCDOUT adr(0-7),pa 5 brojeva koji predstavljaju kolone. valjda
ali caka je sto se ti znakovi ne nalaze na adresi 0-7 nego na nekim drugim, ako nadjem pisem. i tu liniju bi trebalo dodati na pocetku koda, tamo ispod define dela.
i svuda u kodu izmeniti adresu koja pise ispred "C". nadam se da si me razumeo..
lcdout $fe, $C0, " ", dec (temparatura /100), ".", dec2 temparatura, $df, "C"
Ovo je primjer za "lcdout", ovo na kraju "$df" je za ispisivanje kruzica za stepene. Naj bolje ti je da nadjes datasheet od tog displeja i da pogledas na kojoj se lokaciji nalazi onaj kruzic. Bez obzira ovaj $df bi trebao da radi.
Ovo je primjer za "lcdout", ovo na kraju "$df" je za ispisivanje kruzica za stepene. Naj bolje ti je da nadjes datasheet od tog displeja i da pogledas na kojoj se lokaciji nalazi onaj kruzic. Bez obzira ovaj $df bi trebao da radi.
ja ovu konstantu koristim za ispisivanje stepena
i samo pozovem
Code: Select all
Deg CON 223
Code: Select all
Lcdout $fe, $C0, " ",#set_temp,deg, "C"
- Feko
- Stariji član
Ovako je ispisivao kod isprobavanja...evo nekih krivih:
i na kraju pogodak
...u originalnom kodu bio $DF odnosno 223, ali to nije radilo na mom displeju, sada je stavljena $B2 odnosno dekadski 178…sve ovisi o displeju
Promjenjena je i osjetljivost… to se vidi po temperaturi odnosno decimalama bilo je na 0.0625 a sada je 0.25 daklem ne radi sitne decimale..nema potrebe.
i na kraju pogodak
...u originalnom kodu bio $DF odnosno 223, ali to nije radilo na mom displeju, sada je stavljena $B2 odnosno dekadski 178…sve ovisi o displeju
Promjenjena je i osjetljivost… to se vidi po temperaturi odnosno decimalama bilo je na 0.0625 a sada je 0.25 daklem ne radi sitne decimale..nema potrebe.
Last edited by Feko on 12-02-2009, 09:50, edited 1 time in total.
Ispadose mi oci
Ali ne vidim .hex od tog "pogotka"
Ali ne vidim .hex od tog "pogotka"
- Feko
- Stariji član
vidiš u pravu si ...zato je tu smješko da podsjeti
- Attachments
-
- hex v3.rar
- (2.35 KiB) Downloaded 527 times
po meni to resenje sa nabadanjem znakova i nije neko, pogotovo ako nekome radis samo program i semu. ali bitno da radi
- Feko
- Stariji član
je, no da je program bio OK ne bi se trebalo ništa raditi
- Feko
- Stariji član
extra je ispala,Jesi je sam radio ili si narucio
- Feko
- Stariji član
Pa rekao sam da su stranice izrezane na laserskom rezacu kojeg sam popravio pa smo isprobali kako radi....nabrzaka skrojili u corelu stranice, izrezali i poljepili...sa donje strane su izrezani "utori u koje stranice usjednu...preciznost boli glava-ludilo...poslije cu odnijeti da napravi još jednu prednju stranu i izgravira natpis i okvir itd pa preljepim preko ove...ima neke gume srebrne i zlatne koje kada izgravira natpis bude crn i super izgleda...šteta što trenutno nije imao crnog pleksija
- Feko
- Stariji član
izgleda za 10
samo displej pricvrsti. najlakse ti je nadji deblji komad plastike pa ga zalepo izmedju plocice displeja i prednje strane pa onda samo uvrni neke kratke sarafe kroz plocicu displeja u tu plastiku.
samo displej pricvrsti. najlakse ti je nadji deblji komad plastike pa ga zalepo izmedju plocice displeja i prednje strane pa onda samo uvrni neke kratke sarafe kroz plocicu displeja u tu plastiku.