PROMENA KATODNI CEV

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
stefan_2009
Penjem se :)

PROMENA KATODNI CEV

Post by stefan_2009 »

Prvi put treba da menjam catodni cev(ekran).u elektroniku imam dosta iskustvo ali nikada ni sam menja ekran.imam polovni ekran.na sto da obratim paznju za da proverim da ekran odgovara.pozdrav
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)

Re: PROMENA KATODNI CEV

Post by alexa_pg »

Kako nisi napisao tip starog ekrana kao ni tip novog odgovor bi bio sledeci.
Prvo provjeri da li su oba ekrana iste velicine. Drugo, podnozje katodne cijevi na oba mora da bude isto. Debljina vrata (grlo - prostor gdje su elekt. topovi) katodne mora niti ista na oba. Pozeljno je da otklonska jedinica bude od te katodne radi lakseg podesavanja cistoce boje i konvergencije. Takodje kad smo kod otklonske pozeljno je da budu istih induktivnosti da ne bi imao problema sa visinom i sirinom slike.
S obzirom da prvi put mijenjas ekran savjet bi bio da ugradis ekran istog proizvodjaca sa vec postavljenom otklonskom jedinicom. Ne kazem da ne moze i drugih proizvodjaca, sve se moze rijesiti, ali za prvi put je bolje tako.
Alexa
stefan_2009

Post by stefan_2009 »

kad go sredim javichu vam sta je ispalo.
Marko Enter
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by Marko Enter »

S obizrom da ti je prvi put mislim da bi biolo bolje da to radis sa nekim ko je imao iskustva i da ti pokaze

nadam se da znas da treba da ispraznis ekran pre skidanja

pozdrav
race king

Post by race king »

alexa_pg wrote:Kako nisi napisao tip starog ekrana kao ni tip novog odgovor bi bio sledeci.
Prvo provjeri da li su oba ekrana iste velicine. Drugo, podnozje katodne cijevi na oba mora da bude isto. Debljina vrata (grlo - prostor gdje su elekt. topovi) katodne mora niti ista na oba. Pozeljno je da otklonska jedinica bude od te katodne radi lakseg podesavanja cistoce boje i konvergencije. Takodje kad smo kod otklonske pozeljno je da budu istih induktivnosti da ne bi imao problema sa visinom i sirinom slike.
S obzirom da prvi put mijenjas ekran savjet bi bio da ugradis ekran istog proizvodjaca sa vec postavljenom otklonskom jedinicom. Ne kazem da ne moze i drugih proizvodjaca, sve se moze rijesiti, ali za prvi put je bolje tako.
zar nije lakse kupit novi tv? :roll:
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
Marko Enter
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by Marko Enter »

Pa naravno da je najlakse kupiti novi TV, i naravno kada se ima para :lol: ako covek vec ima ekran zasto ga nebi upotrebio , jos ako je televizor neke bolje marke nemoze se uporediti sa ovim kineskim

pozdrav Marko
Post Reply