Sony KV-25C1D Iskrivljena slika
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Sony KV-25C1D Iskrivljena slika
Problem je blago iskrivljena slika na navedenom Sonyu,mislim da je problem u elektrolitima ali neznam koje bi trebao promijeniti, a vizualno se ništa ne vidi.Evo shema (nije od tog tv-a ali je ista šasija) pa bih molio nekoga da mi pomogne.
http://rapidshare(dot)com/files/193032545/s ... _.pdf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidshare(dot)com/files/193032545/s ... _.pdf.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Sony KV-25C1D Iskrivljena slika
Sta ti znaci iskrivljena slika? Pokusaj bolje opisati kako je iskrivljena ili jos bolje snimi je pa da vidimo u cemu je problem...
-
- Pocetnik na forumu
Da, moras bolje opisati kvar, ako imas mogucnost da slikas i okacis sliku bilo bi najbolje
pozz Marko
pozz Marko
Krivljenje slike moze nastati iz vise razloga...horizontalni oscilator, los MF stepen, lose filtrirana mreza i sl...A kad su u pitanju elektroliti najcesca manifestacija kvara je da kad TV malo radi (zagreju se elektroliti) i proradi normalno...Inace da znas da su sinhro greske najteze za otklanjanje...
Evo slike!
- Attachments
-
- SANY00902.rar
- (186.91 KiB) Downloaded 416 times
Prvo pitanje Sony ili Sanyo? Drugo, na ovoj slici ocigledno postoji problem O/W stepena, ali nepodesenog...Posto sad vise ne znam koji je Tv u pitanju, mogu samo reci da tu nije nista neispravno (O/W stepen radi, ocigledno) i potrebno je samo podesavanje geometrije slike...da li je to u servis modu ili pomocu trimera, vidi sam po TV-u koji je pred tobom...
Pa fino se vidi na slici da je TV marke "Sony".. a ovo je sigurno od aparata ili mobitela neki logo ili nesto Sanyo...
Tv je Sony KV-25C1D, a naziv slike je od Sanyo fotoaparata.Zaboravio sam reći da mu je bio otišao vn trafo i to sam promijenio prije nekih tjedan dana i podesio sam samo fokus nakon promjene,screen nisam diro jel se on nepodešava na trafou nego na rgb ploči,ali slika je bila taka i prije promjne trafa,čak je onda jako bila vukla u ljevu stranu npr HRT oznaka je bila jako razvučena u lijevo a sada više nije niti malo.Znači treba samo podesiti geometriju u service modu?
-
- Pocetnik na forumu
El ovo rubovi slike nisu potpuno paralelni ili se meni cini ?
pozdrav
pozdrav
I meni se čini da nisu.
Na slici se vide dvije boje u vertikalnom smjeru (vertikalna linija). To se mora poravnati sve tri boje, da se dobije neutralan raster. To se radi sa magnetima na kineskopu preko listica, koji se pomiču. Treba vidjeti da je netko to razdesio, jer se raster boja blokira bojom na kineskopu. Ali to je samo sumnja. Probaj cijeli prsten pomaknuti na kineskopu. Ako se neda pomaknuti, što je u redu, tada probaj mijenjati induktivitet na prigušnicana hor i vet zavijnice. To je do sada prepoznata metoda, ako ide ide! Ali, ako ne dobiješ pravilan rezultat, preostaje ti jedino profesionalni pristup, a tada se dijagnosticiranje obavlja sa osciloskopom ( da se provjere slike impulsa sa impulsima sa sheme) i mjernim instrumentima. Mnogo sreće!
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]