Kada podignem nove Windowse, instaliram sve potrebne drivere i programe, mogu li spremiti neki image, "spalit" ga na CD i da sa tog CD-a podižem nove Windowse, sa svim instaliranim programima i driverima? Negdje sam čuo da se to zove "Ghost", ali nisam siguran.
Ne znam kako da se bolje izrazim, ali nadam se da ste skužili
Za taj "Ghost" sam čuo od lege prije par godina kada me još nisu toliko zanimali kompovi tako da se baš i ne sjećam... Al' se sjećam da mi je reko da kad sruši Windowse i kad podigne sa tog svog imagea, sve se vrati kao da ništa nije bilo.
Ide mi na živce kada podignem Windowse, instaliram sve programe i drivere pa popušim nekog trojanca ili crva... Najlakše mi je lupit format i sve ode.
Skini si Hiren's BootCD 9.6 i na njemu imas sve potrebno!
Kada instaliraš sve, podigneš but sa tog CD-a napraviš image C diska i kada ti se sjebu windowsi na isti nacin sve vratiš natrag...normalno sve ti se vrati na datum kada si napravio image tako da sve što si nakon image-a instalirao moraš ponovo
edit:
Kada ga skineš i spržiš na CD onda cu ti objasniti detaljni postupak...jer na njemu imaš puno stvari, dijagnostickih programa itd itd...
Feko wrote:Skini si Hiren's BootCD 9.6 i na njemu imas sve potrebno!
Kada instaliraš sve, podigneš but sa tog CD-a napraviš image C diska i kada ti se sjebu windowsi na isti nacin sve vratiš natrag...normalno sve ti se vrati na datum kada si napravio image tako da sve što si nakon image-a instalirao moraš ponovo
edit:
Kada ga skineš i spržiš na CD onda cu ti objasniti detaljni postupak...jer na njemu imaš puno stvari, dijagnostickih programa itd itd...
...koristi Acronis True Image kod Disk Clone Tools za raditi backup particija...najbolji mi se pokaza
Kako treba spržit te fajlove na CD? Ja sam to spržio ovako:
-Otvorio sam Hirens.BootCD.9.7 u WinRAR-u
-Otvorio sam Hirens.BootCD.9.7.iso i iz te datoteke spalio na CD
Negdje sam shebo jer mi se ne diže sa CD-a ništa, odmah idu Windowsi...
Da, to je sve u redu. Imam neki osjećaj da sam to krivo spržio na CD . Nemam više praznih CD-a, ovo mi je bio zadnji. Sutra odem kupiti pa ću to napraviti. Može li mi neko dati upute kako da to spržim da se boota sa CD-a?
Inače, kada sam pržio Windowse na CD, normalno sam samo nabacao datoteke na CD i kliknio "burn", nisam ništa posebno radio. Tako sam sad isto napravio i za ovo ali ne radi.
Ghost ti je zapravo backup. Ja sam ga jednom napravio, ali poslje sam fajlove otvaro s http://www.symantec.com/norton/ghost" onclick="window.open(this.href);return false;
Moze li .iso datoteka biti veca od velicine koja stane na CD? U slucaju da je veca, treba li se snimiti na DVD medij, ili se razdjeli u nekoliko manjih?