Voltmetar s LM3914 - modifikacija istog
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Voltmetar s LM3914 - modifikacija istog
-
Last edited by ATTINY on 12-02-2009, 22:09, edited 1 time in total.
Re: Voltmetar s LM3914 - modifikacija istog
Ako želiš da ti direktno ispisuje brojeve, onda je odgovor - ne!ATTINY wrote: ... da li se možda može umijesto hrpe ledica staviti 1 ili 2 LED DISPLEJA?
Dalo bi se kemijati diodnim matricama, ili nekim logičkim zayebancijama... prekomplicirano...
-
Last edited by ATTINY on 12-02-2009, 22:09, edited 1 time in total.
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
da se ja malo nadovezem, nisamo previse citao pa neznam za ceg ti treba voltmetar, al ti je najjednostavnije i naj bolje rijesenje analogni, zašto?
na analognim instrumentima fino vidis promjenu vrijednosti koju mjeris, a i jeftiniji su
na analognim instrumentima fino vidis promjenu vrijednosti koju mjeris, a i jeftiniji su
Analogni instrument nikako ne može biti precizniji...
Mislim, kako bi na analognom pročitao 5,38 V ? ...ili 5,43 V?
Nemojte me krivo shvatiti, nisam protivnik analognih instrumenata... svaki tip ima svoje prednosti i mane... Preciznost je definitivno na strani digitalnih, dok je na analognima jednostavnije pratiti promjenu mjerene vrijednosti... malo je teško pratiti brojeve koji se brzo mijenjaju na displeju...
Mislim, kako bi na analognom pročitao 5,38 V ? ...ili 5,43 V?
Nemojte me krivo shvatiti, nisam protivnik analognih instrumenata... svaki tip ima svoje prednosti i mane... Preciznost je definitivno na strani digitalnih, dok je na analognima jednostavnije pratiti promjenu mjerene vrijednosti... malo je teško pratiti brojeve koji se brzo mijenjaju na displeju...
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
slazem se s tim ali sta ti znaci 0.01V, a i ako ti treba bas jako precizno onda koristis unimer kojeg svako treba imati, ako se bavi ovim
al opet ako napravis dig voltmetar nema garancije da je 100% tocan, a sto se tice analognog, ovisi kakva je skala i kakvo je iskustvo onog ko očitava
al opet ako napravis dig voltmetar nema garancije da je 100% tocan, a sto se tice analognog, ovisi kakva je skala i kakvo je iskustvo onog ko očitava