Trebao bi kupiti 16 segmente LED displaye pa me zanima gdje se mogu nabaviti u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu ?
I po kojoj cijeni.
Hvala!
Gdje ima za kupiti u ZG 16 segment LED display?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Gdje ima za kupiti u ZG 16 segment LED display?
Kako mogu raditi?
Hm, kupim univerzalnu pločicu i stavim komponente, pa zalemim, pa spojim i to je to...
Zar moramo u offtopic ici?
Hm, kupim univerzalnu pločicu i stavim komponente, pa zalemim, pa spojim i to je to...
Zar moramo u offtopic ici?
pa sta? nek se igra...vb2005 wrote:Ajd nam svima objasni kako mozes raditi sa takvim stvarima, kad u zivotu nisi pločicu napravio, ja mislim da bi prvo trebala na red doci knjiga, pa rad, pa kad steknes iskustvo malo raditi...
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
a ako nekoga baš zanima...
ovo ljeto sam radio led message board i uspješno sam ga napravio.
naravno, nisam mogao "pisati" znamenke, nego je imao određene znamenke. svjetli u 3 boje - crvena, žuta i zelena. Ima 7 programa (dobiveno od stražnjeg svjetla za bicikl iz kineskog) i ako se pogledali temu u sheme, imam praznog mjesta na plocici pa bi na to mjesto stavio brojač.
ima 7 prekidača (klizni SMD, imaju 3 položaja) od kojih su 5 za mjenjanje boje određenom slovu, šesto za uključivanje/isključivanje pozadine i sedmo za boju pozadine.
to sam sve radio bez IC...
a sad isto mislim napraviti bez IC, samo bi sad bili 16 segmentni displeji, a taj "led message board" bi se mogao "programirati" putem DIP prekidača, s kojim bi na xy 16 segmentnih LED displeja mogao napisati što želim. Bilo kada i bilo gdje.
ovo ljeto sam radio led message board i uspješno sam ga napravio.
naravno, nisam mogao "pisati" znamenke, nego je imao određene znamenke. svjetli u 3 boje - crvena, žuta i zelena. Ima 7 programa (dobiveno od stražnjeg svjetla za bicikl iz kineskog) i ako se pogledali temu u sheme, imam praznog mjesta na plocici pa bi na to mjesto stavio brojač.
ima 7 prekidača (klizni SMD, imaju 3 položaja) od kojih su 5 za mjenjanje boje određenom slovu, šesto za uključivanje/isključivanje pozadine i sedmo za boju pozadine.
to sam sve radio bez IC...
a sad isto mislim napraviti bez IC, samo bi sad bili 16 segmentni displeji, a taj "led message board" bi se mogao "programirati" putem DIP prekidača, s kojim bi na xy 16 segmentnih LED displeja mogao napisati što želim. Bilo kada i bilo gdje.