Ulaz u raćinalo pomoću game porta?

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Ulaz u raćinalo pomoću game porta?

Post by informaticar »

Zanima me koju naredbu u QBASIC-u moram koristiti da raćunalo prepozna ulaz struje u raćunalo pomoću game porta?
Evo primjera neke stranice http://skola.sys.hr/Robotika2.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ali tu nema o toj naredbi koja men treba.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Ulaz u raćinalo pomoću game porta?

Post by pedja089 »

pa game portu pristupas kao i bilo kom drugom portu. stanja sa tastera odmah iscitavas na nekoj adresi(zaboravio sam kojoj)l. a polozaj potenciometra se racuna iz rc konstante. a vreme dobijes kada setujes 1 biot na nekoj adresi(opet sam zaboravio kojoj) pa meris vreme dok ne padne na nulu. i odatle onda izracunas vrednost R, a C je poznato. pogledaj na http://milan.milanovic.org/skola/parport/gemport-00.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
informaticar
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by informaticar »

Pa ja pristupam portu npr. kada pristupam paralelnom portu koristim naredbu OUT 888,2 i to znaći naravno izlaz signala iz raćunala ali ja tu naredbu nemogu upotrijebit zato što ja ne koristim izlaz iz raćunala nego koristim ulaz i to mi tu nije sve baš bistro.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

kako citas status port na paralelnom?
iskoristi to za pristup game portu.
ako imas out, verovatno postoji i in
Post Reply