Molio bih servisere za malu pomoć.
Kupio sam nov televizor Texoni HD 29 TF9.
Iritirajuća stvar (dakle, izludi me): televizor je preglasan već na jedinici i ne može se utišati, osim na nulu, tj. bez zvuka. Raspon zvuka od nule do jedan je ogroman! Od 1 do 7 je skoro ista jačina. meni bi trebalo da se utiša za min. 50% na 1.
Zanima me da li se to može riješiti, pa molim one koji znaju kako da mi pomognu.
Pročitao sam za neke druge televizore da treba ući u servisni meni ...
Hvala unaprijed.
Televizor Texoni - problem sa zvukom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Televizor Texoni - problem sa zvukom
nebih ti preporucio da ulazis u servisni meni.
puno ljudi si tako sjebe tv.
ja bi ga odma otvorio i rjesavao to hardverski...
tipa neki trimer na ulaz signala na integralac.
puno ljudi si tako sjebe tv.
ja bi ga odma otvorio i rjesavao to hardverski...
tipa neki trimer na ulaz signala na integralac.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
- Feko
- Stariji član
Nemoj otvarati TV ako je pod garancijom! Reklamiraj ga dok je još novi
Problem o kome pricas nije nepoznat...Odredjeni modeli TV-a nemaju dobro izvedenu regulaciju pojacanja zvuka i ti tu nista ne mozes resiti. Ulaskom u servisni mod ne mozes podesavati nista vezano za regulaciju jacine zvuka. Takodje otvaranjem neces resiti problem jer je to softverski problem u samom procesoru, a izgubices garanciju...naravno ako je TV zasticen od otvaranja (sto ne mora uvek da bude ). Trgovac ce ti reci da je to ispravan TV i jos nesto...Kolikoi para, toliko i muzike....
I jos nesto...regulacija pojacanja zvuka mora biti logaritamska zbog k-ka ljudskog uha. Kod tebe je verovatno izvedena kao linearna pa se zato tako i ponasa...a zna se sta je softverski jednostavnije uraditi...Eto to je problem! Resenje: Zameni ga za neki drugi model ako ti odobre....
Znači nema rješenja - ni hardverski ni softverski. Tog sam se i bojao.
Ništa, vidjeću šta ću.
Hvala svima.
Ništa, vidjeću šta ću.
Hvala svima.
naravno da ako ga otvoris odmah gubis jamstvo.
ako ti to toliko smeta mozes mu smanjit ulazni signal koji se dovodi na pojacalo.
samim tim smanjuje se i izlazna snaga.
ali mislim da nije vrjedno gubitka jamstva.
ako ti to toliko smeta mozes mu smanjit ulazni signal koji se dovodi na pojacalo.
samim tim smanjuje se i izlazna snaga.
ali mislim da nije vrjedno gubitka jamstva.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
To je jos jedna u nizu poplava kineskih marki tipa exello, magnum, vivax...na nasem trzistu, svima je zajednicko sto vecinom imaju iste sasije (samo je razlika u dizajnu), naglasak na vrlo jefinoj izradi kompletnog sklopovlja i pretpostavljam vrlo slab sustav testiranja (jedan od razloga zasto su cijene niske) kod konacne proizvodnje...zato me necudi da su svako malo problemi sa takvim uredjajima
Cirkus Kolorado :D