DVD na antenski ulaz?

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
bciric
Napredujem
Napredujem

DVD na antenski ulaz?

Post by bciric »

Da li je moguce, i ako da kako, prikljuciti DVD pleyer na televizor koji jedino ima antenski ulaz?

hvala
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: DVD na antenski ulaz?

Post by Smjesko »

Trebas imati sklop koji RGB signal modulira u VHF ili UHF (ovisno na kojem podrucju bi htio primati video-signal). To ti je dosta komplicirano. Mozda bi iz video-playera / recordera mogao izvaditi taj sklop, ali tada bi trebao imati shemu od tog playera / recordera da vidis gdje i kako i sto spojiti. Najjednostavnije rjesenje je program za gledanje DVD sadrzaja (na primjer Power DVD) instalirati na racunaljku i filmove gledati na njegovom ekranu. Bolja je ostrina i kvaliteta slike.
bciric
Napredujem
Napredujem

Post by bciric »

ma sa racunarom je jednostavnije znam, ali mi treba ovaj nacin. ja iz DVD-a imam izlaz koji mogu ukljuciti na AV televizora, ali sad imam jedan drugi TV koji nema nista sem antenskog ulaza. nije valjda da moram od rgb signala da pravim VHF/UHF, jel je to moguce recimo AV-->Antena?
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Taj AV ti je kompozitni video-signal i ne mozes ga izravno spajati na ulaz za antenu.
bciric
Napredujem
Napredujem

Post by bciric »

pa naravno da necu direktno, to mi i treba samo sam mallko lose postavio pitanje :)

sta je potrebno, ako je uopste moguce, da se AV prikljuci na antenski ulaz televizora
Post Reply