SCART preklopnik

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
Smjesko
Stariji član
Stariji član

SCART preklopnik

Post by Smjesko »

Naidjoh na jedan couch potato koji ima problem sa prespajanjem dvaju izvora video-signala (i audio, naravno) na svoj telkac. Radi se o DVD reproduktoru (playeru) i DVB-T televizijskom prijamniku. Googlao sam dugo i nisam nasao nikakvo jednostavno rjesenje, pa sam odlucio zasukati rukave i sam nesto rijesiti.
Proucio sam (nakon puno godina, i opet) SCART prikljucak i njegove tehnicke zavrzlame i odlucio pokusati preklapati te signale mehanickim preklopnikom na nacin kako sam nacrtao shemu na slici u privitku.
Zanima me je li netko od ovdje prisutnih do sada pokusavao rijesiti isti ili slican problem na ovakav nacin, a ako jest, zanima me i kakvi su utisci glede i u svezidbi slike i njene kakvoce ili kvalitete. Zahvaljujem.

Image
Feko
Stariji član
Stariji član

Re: SCART preklopnik

Post by Feko »

Ma ne vredi to praviti...
http://www.ms-zagreb.hr/hr/proizvodi/1/ ... opnici.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja imam onaj (3in-2out) sa tipkama gore što košta 95 kn posebno je selektiranje siglala za snimanje a posebno za monitor tj gledanje...mehaničke su tipke tako da je to vjerojatno isto ovo šti si nacrtao.

edit:
ili napravi ovo pa prebauj sa računalom :lol:
http://jap.hu/electronic/avswitch.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Ma ne bih ja to radio, vec bih samo dodao mehanicki preklopnik na uredjaj kao sto je ovaj zadnji na prvoj stranici s prvog linka, samo s dva scarta. Unutra su svi kontakti od oba zenska scarta spojeni paralelno, a onda i s onim na kabelu. Ne znam kako je genijalac koji je to smislio, predvidio preklapanje signala.
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Valjda tako da je jedan uređaj ugašen kada drugi radi :lol:
Post Reply