Pozdrav,
imam problema sa televizorom marke quart. od pola ekrana pa na gore slika je razvucena i ocajno se vidi. sta bi moglo da bude?
hvala unapred
quart tv problem sa slikom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: quart tv problem sa slikom
Ocigledno problem sa vertikalnim izlaznim stepenom...Kod novijih TV-a obicno budu losi elektroliti (Kineski), a to ces videti tako sto su obicno naduvani...zameni ih. Dalje ako to nije onda je u pitanju vertikalni izlaz , a posto nisi rekao koji je model pogledaj sam...Eto toliko
Ja ipak mislim da je tu neki kvar u pitanju
Napisi koji je model da ne nabadamo jer quarta ima puno...
Napisi koji je model da ne nabadamo jer quarta ima puno...
Elektroliti oko vertikalu, ali prvo promeni sve elektrolite koje su povezane na napajanje IC-vertikala, trebalobi da bude jedan od 100uF on najcesce zeza.
Model je quart-q210n
jel moze slikovito objasnjenje gde se nalazi vertikalni stepen.
(nisam strucnjak ali umem da promenim kondenzator )
jel moze slikovito objasnjenje gde se nalazi vertikalni stepen.
(nisam strucnjak ali umem da promenim kondenzator )
Posto nemas iskustva, prvo uradi tkzv. vizuelnu metodu..pogledaj da se nije neki elektrolit naduvao...A Vertikalni stepen ces prepoznati po tome sto je to neko int. kolo (ne mogu sad da trzim shemu da vidim tacno koje) koje je montirano na hladnjak. Sa otklonske jedinice ( kalem na ekranu ) imas 4 zice. Dve su za hor. kalem, a dve za vertikalni. one su obicno na jednom konektoru s tim sto su zice od vert. kalema blize jedna drugoj( najcesce su zice hor. plava i crvena a vert zuta i zelena). proprati vodove od kalema i dovesce te do vertikalnog pojacavaca...pregledaj elektrolite u njegovom sklopu, pogledaj njegovo napajanje i sl...
ok. hvala puno