Kapajuca slavina - zadatak
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
- Napredujem
Re: Kapajuca slavina - zadatak
Najvjerovatnije, a mozda ga neka tetka prikljestila pa ne zna kako da je otjera iz kuce pa misli da je u ovome rijesenje
Tocno Feko. Da mi to treba, sam bih si nacrtao i shemu i plocicu. Buduci da ovdje ima puno novih clanova koji bi nesto radili a ne znaju, na ovaj nacin ih zelim motivirati da razvijaju vijuge. Nekad sam i ja crtao sheme snimajuci gotove uredjaje, odlemljujuci elemente s njih i ponovo ih lemeci natrag.
Ja se sjecam da sam pravio sve redom iz neke knjige sa shemama. Prvi uredjaj koji sam napravio sa integralnim kolom je bio nekakav timer za kuhanje jaja
Istina je da mi nije ni trebao, nit sam znao skuhati jaje, samo sam htio da vidim kako radi
Istina je da mi nije ni trebao, nit sam znao skuhati jaje, samo sam htio da vidim kako radi
-
- Napredujem
Isti sam, doduse tek prije dvije godine sam poceo razvijati svoje plocice i praviti sklopove jer sam prije bio u Fojnici... Obicno sam razvaljivao igracke, pa ih ponovo sastavljao Sad me najvise sprijecava to sto nemam svoj stampac pa moram nositi u kopirnicu da printa, a ona zena se boji printati na foliju, misli da ce se istopiti u printeru i da ce tu nastati crna rupa i sve ce nas usisati i eto ga... sudnji dan..
A onda opet kad treba razviti plocicu ... dva dana me poslije boli glava od hemikalija
Valjda zato preferiram programiranje i sve vezano za razvoj aplikacija, kako za desktop tako i za web, vise od elektronike
A onda opet kad treba razviti plocicu ... dva dana me poslije boli glava od hemikalija
Valjda zato preferiram programiranje i sve vezano za razvoj aplikacija, kako za desktop tako i za web, vise od elektronike
Na početku ove teme spominje se kako je zadatak za početnike...
Kako se ne smatram početnikom, nisam sudjelovao u rješavanju zadatka...
Mislim da ste primjetili da su svi moji moji PCB ili originalni ili dorađeni prema komponentama koje koristim... Jednostavno, volim uredne pločice, bez obzira što to niko ne gleda i često se uopće ne vide... Dovoljno je da ja vidim.
Bez uvrede, ali među završenim projektima ima takvih koje ja ne bi od sramote nikome pokazao! Bitno-je-da-radi!!!
Kako se ne smatram početnikom, nisam sudjelovao u rješavanju zadatka...
Mislim da ste primjetili da su svi moji moji PCB ili originalni ili dorađeni prema komponentama koje koristim... Jednostavno, volim uredne pločice, bez obzira što to niko ne gleda i često se uopće ne vide... Dovoljno je da ja vidim.
Bez uvrede, ali među završenim projektima ima takvih koje ja ne bi od sramote nikome pokazao! Bitno-je-da-radi!!!