Evo vidim sad u nekom postu da neko spominje da se ovo rijesava nekim sredstvom za ciscenje... Ustvari ja i ne znam da li je to problem u mene... Dugo vremena nisam koristio stampac i kad sam stavio boju nece da stampa... Odnosno, stampa, i kaze da ima boje ali samo izlaze bijeli papiri
Kako cu provjeriti da li je do toga i kako cu to rijesiti?
pa uzmesh fino izvadish ketriz i predjesh tamo gdje ti izlazi boja shtapicem za ushi, ako ti ostane boje na shtapicu onda se nije skorila ili nije skorila skroz. ako se skorila probaj da ga ocistish sa malo nitro razredjivaca ili alkoholom. ako ni to nece da pomogne kupish novi ketridz
probajte uzeti kakav plasticni tanjuris i staviti malo tople vode u njega (tek da prekrije dno. ketridz stavite sa nozlama u vodu i ostavite na sat dva.
na ovaj nacin sam par puta vratio ketridz ali nema nekog pravila.
u biti zgrusa se tinta unutar kanala prije samih nozli. topla voda izvuce tintu vani pa povuce i razbije ugrusak.
Probaj ovako pomoču računala odeš u Control Panel ,Printers and Faxes ,desnim klikom na tvoj printer i ideš na Printing Preferences ,tada če se otvoriti jedan prozor u kojem se rade razne postavke otiđeš na treću stavku (tamo gore) Maintenance i tude imaš razne postavke gdije bi se moglo možda da se očisti glava.