samsung tv-scart

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
tareee
Penjem se :)

samsung tv-scart

Post by tareee »

imam jedan problem prilikom prikljucivanja uredjaja na tv preko scart! zelim da na ovaj tv spojim dvd i digitalni resiver. Ovaj tv ima dva scart prikljucka! kada na sam jedan od ovih prikljucaka spojim dvd ili digitalni resiver,sve radi super,sve dok na drugi scart ne prikljucim neki uredjaj(dvd ili resiver),tada nestane slike,a ton ima... :shock: ispitao sam kablove,ispravni su.... takodje i dvd i resiver... na tv-u ima opcija da biram koji scart zelim da koristim... ja mislim da je tu neki problem oko tih video ulaza... pa ako ima neko ko zna sta bi moglo da bude... nebi bilo lose da mi pomogne... da dzaba nelutam... :) :) :) :) hvala
evo i shema:
http://stud4.tuwien.ac.at/~e0325860/samsungtv.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
vbmaster
Pravo uznapredovao :)

Re: samsung tv-scart

Post by vbmaster »

Ako nije neka banalnost , tipa losi kablovi ili slicno, probaj sa ulaskom u servisni mod i eventualnim podesavanjma, a ako nije ni to, problem je u analognom multiplekseru unutar samog procesora...Ulaz u servisni mod je STAND-BY, DISPLAY, MENY, MUTE, POWER ON
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Samo pazi u Servis meniju ako nemas iskustva i cackas sve redom mozes da napravis vecu stetu nego korist :!:
tareee

Post by tareee »

nemogu da udjem u servisni mod nikako... pokusao sam pritiskajuci tipke redom kako je napisano... stand-by,display,menu,mute,power on. i nece...
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Probaj dok je u stand-by rezimu.I brze otkucaj...
vbmaster

Post by vbmaster »

Postoji jos nekoliko nacina ulazak u servis mod, medjutim ja mislim da je za tvoj tv to pravi nacin...
Tv postavis u stand-by rezim, a onda kucas display(kvadrat sa znakom + u gornjem delu), meny, mute i power on (paljenje na crvenom tasteru). Trebalo bi da udjes u servis meny.
tareee

Post by tareee »

probao sam ali opet nece... sutra cu da pogledam tacno koji je model tv-a pa cu da stavim na forum... vjerovatno ovaj nacin nepali kod mene :cry: :cry: :cry: :cry:
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by alexa_pg »

Mozda je bolje sto nece. Razmisli malo.
Alexa
vbmaster

Post by vbmaster »

Posalji mi model TV -a pa cu ti tacno reci nacin ulaska u servis mod. Inace ako vec hoces da nesto menjas, ja ti savetujem da prvo skines memoriju ( 24Cxx) snimis njen sadrzaj, pa tek onda da nesto menjas...Nekada to zna biti problem zbog kojeg tv nece vise uopste da proradi...Pravila u servis modu su ti:
1. Nikad ne menjaj opciju za koju ne znas sta radi
2. Nikada ne pokusavaj da ukljucis uredja koji ne postoji na tvom TV-u (FM radio, PIP i sl.)
3. Obavezno zabelezi vrednosti parametara geometrije slike (O/W, VL VA, HS i sl.)
4. Ako to prvi put radis, neka to bude tvoj TV
Eto toliko, mada ja licno mislim da to nece resiti problem, sve je to malo cudno, mislim da je ipak nesto banalno...
tareee

Post by tareee »

model mog tv-a je CX 6840W... et... :lol: :lol: :lol: :lol:
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Nabavi si ovako šta dok još nisi smrdao TV
http://www.cybermarket.co.uk/shopscr4137.html" onclick="window.open(this.href);return false;
...sigurno ima u našim vecim trgovinama tipa Interspar, Emmezeta, Pevec, Merkator....
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

ima moj frend ali kineskog...
5 ulaza i izlaz mislim da je platio 25kn kod kineza ali samo scart
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Post Reply