Senzorska zavojnica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Senzorska zavojnica
Bok ljudi. Novi sam tu na forumu pa neznam jel možda to pitanje več i bilo, treba mi pomoč oko senzorske zavojnice, radim detektor dolaznih signala za mobitel, shemu sam skinuo tu na portalu, nigdje nemogu dobiti infoermaciju kaj je to i di se može nabavit. U chipoteci me je lik blijedo gledao kaj ja tražim. Dali se može staviti i obična zavojnica i od koliko H?
Re: Senzorska zavojnica
Pozdrav i tebi, Bruce Lee.
Gdje zivis? Po kojoj tocno shemi zelis izraditi taj uredjaj? Ako si mi blizu, mozda bih ti mogao poslati zavojnicu.
Gdje zivis? Po kojoj tocno shemi zelis izraditi taj uredjaj? Ako si mi blizu, mozda bih ti mogao poslati zavojnicu.
u zg, ma radim po ovoj sa ovoga portala, nalaziti se u el.sheme. sve ostalo. i volio bi da mi netko kaže kakkva je to zavojnica i di se može kupit i ako ima zamjenska u smislu normalne zavojnice jel sam našao tu u objašnjenju da se može i zavojnica od 10mH. Pa ni sam više neznam.
Da li mi stvarno netko može objasnit zašto se na ovaj portal stavljaju sheme na kojim piše tipa L= senzorska zavojnica, a nje nema nigdje za kupit? tj nema neko objašnjenje o čemu se radi, i šta stvarno nitko nezna što je to?
ajde stavi ovde semu. i opis seme. verovatno je negde navedeno koja zavojnica ide...
Ako je navedeno da se moze staviti zavojnica od 10mH onda je to dovoljan podatak. Jesi li mozda gledao u kronosu? To mozes i sam namotati. Uzmes tanku zicu, na primjer 0,2 mm i neko tijelo od plastike i motas sto vise mozes. Sto vise namotas, to ce ti uredjaj biti osjetljiviji. A mozes i raskopati neki minijaturni koracni motor, ali moras paziti da mu ne ostetis zavojnicu. Vidio sam u njima zgodne male zavojnice. Ako ne uspijes rijesiti, javi mi postansku adresu na PM pa cu ti poslati jednu zavojnicu. Ali prvo svakako postavi shemu po kojoj radis tu igracku.
Evo ovo je stranica di se nalazi shema pa vi vidite kaj tu treba napraviti. http://www.elektronika.ba/202/detekcija ... -mobitela/" onclick="window.open(this.href);return false;
Copy/Paste
L1 can be made by winding 130 to 150 turns of 0.2 mm. enameled wire on a 5 cm. diameter former (e.g. a can). Remove the coil from the former and wind it with insulating tape, thus obtaining a stand-alone coil.
Pozdrav, Janko
L1 can be made by winding 130 to 150 turns of 0.2 mm. enameled wire on a 5 cm. diameter former (e.g. a can). Remove the coil from the former and wind it with insulating tape, thus obtaining a stand-alone coil.
Pozdrav, Janko