Ugradnja cipa brizganjem

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Marko

Ugradnja cipa brizganjem

Post by Marko »

Pozdrav grupi!

Imam sljedeci problem. Moram ugraditi cip u plasticni objekt. Znaci recimo imamo kalup, uzmemo cip i stavimo u kalup i ubrizgamo plastiku. Tu je prvi problem. Cip tj njegovo kuciste mora izdrzati 250-300 stupnjeva i tlak od par stotina bara. Nadalje, zahtjev za cip je da se nakon ugradnje sa njega mogu citati neki podaci prije upisani (tipa serijski broj i slicni podaci za pracenja) ali i da se u takvog ugradjenog nakon brizganja mogu dodatno upisivati sl. podaci. Naravno sve se mora odvijati bezicno.
Ako sam se obratio za pomoc na krivom mjestu ispricavam se unaprijed. Bilo kakva informacija o tome koji cip koristiti, tko bi mogao znati nesto o tome, kontakt neki, mozda vec postojeci proizvod, knjiga i sl. biti ce od pomoci.

Hvala
Pozz
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Ugradnja cipa brizganjem

Post by pedja089 »

potrazi rfid r/w kartice...
to ti je jedino resenje. mada mislim da ces ih tesko naci...
ako ti je dovoljan samo seriski broj onda potrazi rfid tagove koje mozes ubacivati gde hoces.
ima ih raznih oblika tako da ih nije problem ubaciti.
Marko

Re: Ugradnja cipa brizganjem

Post by Marko »

E da. Hvala pedja089. Te RFID kartice su dosta popularne. Proucit cu ih i vidjet da li su one rjesenje mog problema.
Saznao sad da u Londonu imaju u kantama za smece nebi vjerovali cipove pomocu koji nadziru kante diljem grada. Na ekranu im pisu svakojaki podaci i pozicija. Isto tako znam da postoje koferi kad se recimo ide na avion da se ne izgube i moze se sa njih svasta ocitat i bilokad upisat. Ubrizgani su u plastiku i mogu podnjet te temperature i tlakove. Ali nigdje niko o tome koji je to cip :(
Post Reply