ISKRA VV 509L

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
d__d
Penjem se :)

ISKRA VV 509L

Post by d__d »

Pozdrav,

ako nije problem zamolio bih za pomoć. Imam gore navedenu bušilicu iz nekadašnjeg kofera clip-clap koja je stara oko 20 godina (i malo više). Radila je besprijekorno ali je stari posudio nekome tko ju je "silovao" i sada nekada hoće proraditi ali počne malo smrdjeti i ne okreće se pravilno. Rastavljao sam i četkice su u redu. Da li je u pitanju stator ili rotor i kako je najbolje ispitati. Htio bih sam premotati stator ako je to u pitanju jer u servisu traže puno novaca za popravak, a imam dovoljno tehničkog znanja da nešto sam izvedem, uz naravno pomoć vas sa foruma. Isti slučaj imam i sa Black & Decker cirkularićem koji je ujakov ali sam ga uzeo sebi u nadi da ću ga popraviti.

Zahvaljujem i lijep pozdrav!
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Re: ISKRA VV 509L

Post by alexa_pg »

Ako su cetkice ispravne kao sto kazes onda je stradao rotor. Da li ces moci sam da ga premotas zavisi od tvojih sposobnosti. Ja bih ga ponio nekom strucnijem.
Pogledaj da nema po prodavnicama da kupis citav rotor. Nije nista skuplji od premotavanja a kvalitetnije ce biti.
Alexa
Drago_Zg
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Drago_Zg »

Nije problem premotati rotor. Uzmeš olovku i papir pa sve lijepo zapišeš, gdje je koji početak i kraj navoja. I treba paziti kod zakivanja na kolektor rotora. Ako negdje nemožeš više spojiti žicu na kolektor, što onda? Osim toga po usuzima struke obavezno se mijenja kolektor jer su ga četkice pojele , koje su bile u uptrebi. A nove nikako da naliježu kako ztreba, a ono iskri li iskri ! Razmisli !
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
d__d

Post by d__d »

Ne znam, mislim da je najjednostavnije odnijeti na popravak. Pitao sam danas i rekli su mi oko 140kn, mislim da se za Iskru svakako isplati dati.
mataya
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by mataya »

svakako ti je otisao rotor.
najbolje ti je to odnjet na prematanje i gotovo.
previse je to za radit doma.
Sačuvajte drveće => pojedite dabra.
Post Reply