DVD Roadstar DVD-5113PSPK - Potrebna sema
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Pocetnik na forumu
DVD Roadstar DVD-5113PSPK - Potrebna sema
Mi treba sema za DVD Roadstar DVD-5113PSPK
Hitno je ljudi pomagajte
Hitno je ljudi pomagajte
-
- Pocetnik na forumu
Pa pojacalo mu je pokvareno, i pre je bilo i odneo sam ga na majstor i popravio ga ali rekao je da ne pustam glas do kraja i ja sasm pustio i pokvarilo se. I sad hocu da ga popravim. Ja sam nasao da je jedan osigurac pregoren, ali neznam dal ako ga smenim opet ke da radi pojacalo zato sto misslim da je jos nesto pokvareno.
BTW posle toliko truda nasao sam i neku semu ali ja nemogu da se snadjem pa evo link ako neko zeli da pomogne.
http://italy.roadstar.com/SERVICEP/WSR0 ... 3PSPK&DEM=
Inace ja sam spustio to prvo posto je besplatno.
BTW posle toliko truda nasao sam i neku semu ali ja nemogu da se snadjem pa evo link ako neko zeli da pomogne.
http://italy.roadstar.com/SERVICEP/WSR0 ... 3PSPK&DEM=
Inace ja sam spustio to prvo posto je besplatno.
Naci prvo moras da nadzes sta je pregorelo, ja ko sto mogu da vidim pojacalo nije sa IC nego sa OP i sa tranzistore, a ti mozes najbolje da vidis tako sto ces da procitas sta ima na ladnjak, koje delove su zasrafene i koja je njihova oznaka. Ajde zapisi i posalji ih, pa reci cu ti sta tacno mozes uraditi. Pozz
TIP41C nije tiristor, nego tranzistor!
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... P41C.shtml
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... P41C.shtml
Re: DVD Roadstar DVD-5113PSPK - Potrebna sema
Pojacalo ti je TDA7269 i TDA7265, sto znaci sva cetiri integrala. E sad ti ces prvo da vidis dali je neko od njih naduveno (napuklo), ako je promeni ga i probaj, ako nije onda vidi odozdo na stampi gde je majstor lemio i izvadi to IC i probaj bez njega, Ako i tako nista nemozes, onda izvadi sva cetiri IC-a i probaj bez njih i ako ne gori osigurac onda probavaj jedno po jedno da vracas na svoje mesto, znaci stavljas jedno IC pa ukljucavas DVD, pa drugo IC pa ukljucavas DVD... i tako dok ne pregori osigurac i znaces koje moras da promenis.
ALI PRVO UKLJUCI DVD TAKO KAKO JE I KAZI MI NA TAJ OSIGURAC ILI VISE OSIGURACA KOJI SU PREGORELI NA JEDNU STRANU KOJI JE NAPON PREMA MASU. Pisi
ALI PRVO UKLJUCI DVD TAKO KAKO JE I KAZI MI NA TAJ OSIGURAC ILI VISE OSIGURACA KOJI SU PREGORELI NA JEDNU STRANU KOJI JE NAPON PREMA MASU. Pisi
-
- Pocetnik na forumu
Nijedno IC nije NI naduveno ni napuklo, a majstor je menjao tranzistor TIP41C. A ovo sto si rekao probacu ali trebace mi vreme.Ljupco wrote:Pojacalo ti je TDA7269 i TDA7265, sto znaci sva cetiri integrala. E sad ti ces prvo da vidis dali je neko od njih naduveno (napuklo), ako je promeni ga i probaj, ako nije onda vidi odozdo na stampi gde je majstor lemio i izvadi to IC i probaj bez njega, Ako i tako nista nemozes, onda izvadi sva cetiri IC-a i probaj bez njih i ako ne gori osigurac onda probavaj jedno po jedno da vracas na svoje mesto, znaci stavljas jedno IC pa ukljucavas DVD, pa drugo IC pa ukljucavas DVD... i tako dok ne pregori osigurac i znaces koje moras da promenis.
-
- Pocetnik na forumu
A moze nekako da se proveru ovi IC sa unimerom ili nesto lakse, ovo sto ti kazes je mnogo komplicirano za mene.Ljupco wrote:Pojacalo ti je TDA7269 i TDA7265, sto znaci sva cetiri integrala. E sad ti ces prvo da vidis dali je neko od njih naduveno (napuklo), ako je promeni ga i probaj, ako nije onda vidi odozdo na stampi gde je majstor lemio i izvadi to IC i probaj bez njega, Ako i tako nista nemozes, onda izvadi sva cetiri IC-a i probaj bez njih i ako ne gori osigurac onda probavaj jedno po jedno da vracas na svoje mesto, znaci stavljas jedno IC pa ukljucavas DVD, pa drugo IC pa ukljucavas DVD... i tako dok ne pregori osigurac i znaces koje moras da promenis.
-
- Napredujem
Nazalost ako ti je to previse komplicirano onda ces morati ponovo odnijeti uredaj majstoru.
Nikako nemoze se proveriti IC. Moras etapno sve oko njega pa na kraju ako nije nista onda menjas IC. Probaj prvo sa osiguracom kako sam ti reko pa kazi.