xampp

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
DVD
Napredujem
Napredujem

xampp

Post by DVD »

Uh odakle poceti, Koristim vec duze vreme xampp na kompu bez problema.Skoro sam kupio lap top i na njemu instalirao xampp radio je super sve dok ga nisam odneo u servis da mi naprave da se wireless mrezom umreze komp i lap top.Izgleda da ta veza zauzima port 80.A kada u xampp-u ukljucim apache prijavi mi da je port 80 busy (zauzet)

Probao sam i sa reinstalacijom xampp-a ali prilikom zavrsetka instalacije xampp mi je prijavio da je port 80 zauzet i da mi mozda neki delovi xamppa nece raditi.

Kao sto sam reko 95% je to zbog umrezavanja ,to je zauzelo port 80 i sada xampp tj apache u xampp-u nece da radi.Kako bi to mogo da sredim a da mi normalno ostane mreza ?jer bi moglo nekako u xampp-u da se promeni da radi apache na nekom drugom portu i kako?

Posto sa portovima i xampp-om nemam velikog iskustva...

Nadam se da ima korisnika xampp-a ili da bar neko zna resenje na problem...Pozdrav
http://www.youtube.com/user/vuki016" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako nece da ti se upali komp , probaj benzinom.Meni je uspelo :D
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

nemam xampp pa ti oko toga ne mogu pomoci...no znam da preko porta 80 ide comp na internet...znam da sam na routeru u firmi za određene mac adresse zabranio komunikaciju preko porta 80 i ta računala normalno rade u lokalnoj mreži mogu i printati na mrežni printer i dođi do diska na drugom računalu no ne mogu na internet :wink: jer im je zabranjen :!:
a VNC mi uredno radi prema takvom jednom compu jer on ne radi na portu 80 :wink:
Amir_Hadzic
Napredujem
Napredujem

Post by Amir_Hadzic »

Port 80 sluzi za http protokol i bez obzira da li je komunikacija na portu 80 zabranjena za taj kompjuter on jos uvijek moze pristupiti internetu...
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Može, i treba mi za neke stvari dvosmjerna komunikacija i za neke stvari koje idu preko drugih portova...no firefox i iexprorer ne rade tj ne otvaraju stranice
što je dovoljna zabrana da korisnik koji radi na tom računalu ne može surfati netom.
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by DaTi »

Takodje i ja imam takav problem sa xampp-om...
Amir_Hadzic
Napredujem
Napredujem

Post by Amir_Hadzic »

Da ali samo www nije internet kako si ti to nazvao. A imaju nacini da se zaobide taj tvoj nacin zabrane "surfanja", samo ne vjerujem da ce sekretarica ili neki drugi uposlenik to uraditi :)
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Tako je...no za jednog koji nije sekretarica je riješeno kao na slici :wink:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... dd-wrt.jpg

jedini način bi bio da ubaci drugu mrežnu karticu i onda može surfati :lol:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

@Feko, taj se sigurno motao oko one koja ti sad skenira, a tada je bila djevojka. :wink:
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Ma taj je mlađi 13 godina od mene i sumnjam da se moto oko...barem ja ne znam za to, no voli XXX. Prvo smo filtrirali stranice po ključnim riječima, no na kraju je dobio zabranu surfanja na poslu 8)
rojo

Re: xampp

Post by rojo »

firewall ti blokira port 80, tj. ako ti je
upaljen windows firewall
ides u control panel, ionda na windows firewall
u tab exceptions izaberes http server , ili tako nesto
, ili port 80, ne znan sad napamet,

naravno ako ti je windows firewall uopce upaljen -
to vidis u general tab,

ako ne onda imas nekakav drugi firewall instaliran i aktiviran
pa prckaj po njemu

DVD wrote:Uh odakle poceti, Koristim vec duze vreme xampp na kompu bez problema.Skoro sam kupio lap top i na njemu instalirao xampp radio je super sve dok ga nisam odneo u servis da mi naprave da se wireless mrezom umreze komp i lap top.Izgleda da ta veza zauzima port 80.A kada u xampp-u ukljucim apache prijavi mi da je port 80 busy (zauzet)

Probao sam i sa reinstalacijom xampp-a ali prilikom zavrsetka instalacije xampp mi je prijavio da je port 80 zauzet i da mi mozda neki delovi xamppa nece raditi.

Kao sto sam reko 95% je to zbog umrezavanja ,to je zauzelo port 80 i sada xampp tj apache u xampp-u nece da radi.Kako bi to mogo da sredim a da mi normalno ostane mreza ?jer bi moglo nekako u xampp-u da se promeni da radi apache na nekom drugom portu i kako?

Posto sa portovima i xampp-om nemam velikog iskustva...

Nadam se da ima korisnika xampp-a ili da bar neko zna resenje na problem...Pozdrav
DVD
Napredujem
Napredujem

Post by DVD »

Znam za to , iskljuceni si svi moguci , i od antivirus sam ugasio firewall ....

Ali ako bi to tako bilo onda znaci da kad mi je ugasena mreza i nisam na netu ili disejblujem vezu da treba da se oslobodi port i da radi ali i tad isto se desava....
http://www.youtube.com/user/vuki016" onclick="window.open(this.href);return false;
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Feko wrote:Ma taj je mlađi 13 godina od mene i sumnjam da se moto oko...barem ja ne znam za to, no voli XXX. Prvo smo filtrirali stranice po ključnim riječima, no na kraju je dobio zabranu surfanja na poslu 8)
Daj mu nadji neku zivahnu slavonku, da se covjek ne muci s XXX slovima i mokrim snovima. :lol:
DVD
Napredujem
Napredujem

Post by DVD »

Prijatelji ja jos nisam resio moju muku :roll:
DVD
Napredujem
Napredujem

Post by DVD »

Mislim da sam naso problem.Preko xampp port testa mi pokazivalo da je 80 fr*e ali sad skinuo wamp i test porta mi pokazuje da je mozda zauzet od strane skype ja sam davno instalirao skype ali posle kraceg vremena ga izbrisao.I kako moze sad da pravi problem kad je izbrisan?evo sta mi je javio:

Image

Sta da radim i kako da se sredim ovaj problem sa skyp-om ?
Post Reply