Problem sa P900i, 'spaljen' dio zasluzen za USB transfer

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Maranello

Problem sa P900i, 'spaljen' dio zasluzen za USB transfer

Post by Maranello »

Spojio sam Sony Ericsson P990i preko USB kabla na FM transmiter koj se spaja na upaljač u automobilu. Problem je u tome što je prije toga FM transmiter spojen na ispravljač (koji nije baš ispravan) koji puni akumulatore i na taj način sam FM transmiter bio je uništen bez da sam to znao. Tek kad sam ponovo ubacio FM transmiter u upaljač u kolima i na njega spojio P990i preko USB kabla, FM Transmiter se par trenutaka poslije jednostavno zapušio. Brzo sam otpojio telefon i provjerio je li sve ok.. Naravno prividno je bilo ok, dok nisam par dana spojio P990i na računar a on 'ni da čuje'. Napominjem kablu ništa nije bilo, provjereno sa drugim tel. a imam ih i više. Ostale funkcije telefona sve rade,i memory kartica i slušalice, i punjač kao koji se spaja na isti dio telefona kao i USB kablo.

Eh sad, serviseri, pitanje! Može li se taj dio telefona koji je otišao popraviti?

Napominjem da je prije toga FM transmiter takodjer uništio USB Memory Stick od 2 GB.

Častim pivom ko zna ;) Plus regularni servis, plaćam, naravno.
imocanin
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by imocanin »

Sve se da popravit, samo je pitanje isplativosti :D Po priči je teško odrediti šta je točno otišlo jer trebalo bi ispitat :lol:

http://files.shrak-mobile.com/schem/se/P990_schem.rar
Cirkus Kolorado :D
Post Reply