Brzina vašeg interneta
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Nisam mislio, vec znam da je BHTelekom u paketu 1024/128 ogranicio max brzinu downloada na 1024 kb/s, te zbog toga nije moguce ostvariti vecu brzinu od 1024kb/s.Amir_Hadzic wrote:Pa zar si ti mislio da se brzina moze ogranici fiksno na 1024kbps :S To su 100% tacni rezultati jer program jednostavno skida fajl (paket) sa servera koji ti odaberes i na kraju ti daje prosjecnu brzinu kojom je skidao taj fajl. Isto vrijedi i za upload.
update:
obrati paznju da je to kilobita, a ne kilobajta
bw
pomocu obicnog netlimittera mozes ograniciti max brzinu downloada na koliko zelis
Ja sam ostvario max brzinu od 930 kb/s samo jednom (tokom cijelog downloada brzina se kretala od 920 do 930kb/s), prilikom downloada video klipa sa jedne australijske stranice.
Brzina downloada ne zavisi samo od davaoca internet usluge (telekom, kabl operater i sl.) nego i od servera sa kojeg je isporucuje odredjeni sadrzaj.
Kod mene se brzina tokom vecine downloada krece oko 150 kb/s, mada tokom gledanja FTV u fr*e zoni brzina je oko 560 kb/s, sto znaci da telekom moze isporuciti 560 kb/s ali serveri koji isporucuju trazeni sadrzaj nemogu, sto zbog limita brzine sto zbog opterecenja servera i cijele mreze.
Brzina downloada ne zavisi samo od davaoca internet usluge (telekom, kabl operater i sl.) nego i od servera sa kojeg je isporucuje odredjeni sadrzaj.
Kod mene se brzina tokom vecine downloada krece oko 150 kb/s, mada tokom gledanja FTV u fr*e zoni brzina je oko 560 kb/s, sto znaci da telekom moze isporuciti 560 kb/s ali serveri koji isporucuju trazeni sadrzaj nemogu, sto zbog limita brzine sto zbog opterecenja servera i cijele mreze.
-
- Napredujem
Oni jesu ogranicili brzinu na 1024kb/s, ali posto je protokol kojim se prenose podaci takav kakav je ta brzina moze preci 1024kb/s a isto tako moze i pasti ispod. Ne moze preci za jos jedan megabit ali varijacije postoje.emiter wrote:Ja sam ostvario max brzinu od 930 kb/s samo jednom (tokom cijelog downloada brzina se kretala od 920 do 930kb/s), prilikom downloada video klipa sa jedne australijske stranice.
Naravno da brzina downloada zavisi i od brzine konekcije servera s kojeg skidas. Ta brzina u fr*e zoni je tolika zato sto limit brzine na fr*e zoni nije isti kao i na internetu, tu je limit veci, odnosno veca je brzina.
Kazes da se brzina moze ogranici na tacno 1024KILOBITA/s a u slijedecem postu kazes da inace skidas 150KILOBAJTA/s sto je isto kao i 1200KILOBITA. Znaci vise od 1024KILOBITA. Ili si mozda mislio 150KILOBITA sto je priblizno 18KILOBAJTA, a ako je tako onda imas problema sa konekcijom.
Amire nisi dobro procitao!Amir_Hadzic wrote:
Kazes da se brzina moze ogranici na tacno 1024KILOBITA/s a u slijedecem postu kazes da inace skidas 150KILOBAJTA/s sto je isto kao i 1200KILOBITA. Znaci vise od 1024KILOBITA. Ili si mozda mislio 150KILOBITA sto je priblizno 18KILOBAJTA, a ako je tako onda imas problema sa konekcijom.
Ja sam rekao da se max brzina downloada moze ograniciti na zeljenu vrijednost i iza toga stojim.
Evo slika pa ti sracunaj kolikom ja brzinom skidam
Samo jos da kazem da 700 MEGABAJTA skida u prosjeku 110 minuta