TDA1519A - pojacalo

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
txs5280
Napredujem
Napredujem

TDA1519A - pojacalo

Post by txs5280 »

Imo sam neke stare zvucnike za komp i bilo je malo pojacalo 2x11W pa sam ga izvadio i radilo je. Spajo sam ga na 220V pa trafo (od njega) i onda u pojacalo. Pisalo je da ide i na adaprer od 12V i ja sam ga spojio i nije radilo. Poslje sam spojio normalno i isto nije radilo. Smrdilo je ali nekako najvise iz trafa. Pa sad bi to htio sredit. Ovdje je manual. http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 519A.shtml
Mislim da je trafo vrisnuo. Pa me zanima sto sad da ubacim. I dali se ikako moze to cudo sredit da ide na neki kemijski izvor.
txs5280
Napredujem
Napredujem

Post by txs5280 »

denahv
Pravo sam se raspisao :)

Post by denahv »

Ja sam isto iz zvučnika za komp izvadio pojačalo, skinio trafo i grec, i spojio na akumulator 12V/7.2Ah i radi super. Piše da je 2x6W ali nevjerujem da ima toliko, neki kineski zvučnici su u pitanju :D . To sam jedno vrijeme "furao" na biciklu i dobro je deralo (dok nisu izgorili zvučnici :D). Spojio sam na pojačalo mobitel i puštao muziku.

Moje pojačalo je puno manje od tvog :D

Edit: Akumulator spoji tamo gdje ide trafo, samo zaobiđi greatz.
lacko
Napredujem
Napredujem

Post by lacko »

pa evo moram se i ja umijesati imo sam zvucnike od ms obicna dva satelita i unutra dva zvucnika od 4 ohma i jednog dana je to prgorilo i prije tri mjeseca me puklo i popravio sam ih :D :D :D :D
ali u smislu da otkrijem sta je i zamjenim pa evo rezultata ja sam otkrio da je trafo vrisnuo koji je prebacivo sa 2020V na 9V i sta sam ucinio na zice gdje je bio trafo znaci ulazu pojacalo ja sam spojio obicnu 9V bat i radilo je nisam zabilazio nista ni gretzov spoj ni nikakva sranja zbog toga jer kako god da okrenem bateriju gretzov spoj ispravlja i daje kako treba polaritet u pojacalo i ja sam to skelepo u jednu kutiju i promijenio sam zvucnike stavio sam 8ohma i prije baterije sam stavio dva paralelno spojena kondenzatora da mi ne ispije bateriju. i evo jos uvije radi sada cu napraviti jedno malo pojacalo da ga mogu furat u skolu i pustati sa mobitela hehe :D :D :D :D nadam se da ste sve procitali
Ja nisam pametan, ali nitko nije!!!
txs5280
Napredujem
Napredujem

Post by txs5280 »

Probat cu promjenit sam napajanje. To su neki Bookshelf zvucnici koji su bili u plasticnoj kutiji. Bili su lagani pa nisam mogo jace pojacat jel nakon nekog vremena zavrse na podu. Dali netko ima neku slicnu shemu tog pojacala. Koliko vidim iz manuala koji sam naveo u prvom postu treba mu 14,4V (znaci 12V)

@voltmetar220
Pa na ovom mom je pisalo 2x120W (2x11W).
denahv

Post by denahv »

@voltmetar220
Pa na ovom mom je pisalo 2x120W (2x11W).
Imam i ja neke kineske, piše na pojačalu 2x2000W, a obični zvučnici za komp :lol: :lol: :lol: :lol:
txs5280
Napredujem
Napredujem

Post by txs5280 »

E radi. Samo me zanima kod spajanja. Maknuo sam trafo iz trafa na pojacalo su isle 1 crna i 2zute zice. Crna je isla dalje a poslje ove dvije zute su isle power diode i kako da sad to spajam. Spojio sam na neki ispravljac 220V u 12V crni izlaz (-) sam spojio gdje je isla crna zica od trafa a smedu (+) sam ispobao spojit na jedan pa na drugi ulaz (gdje su isle zice iz trafoa) i probo sam zajedno obje spojit i u svim slucajevima je radilo. Sad neznam kak da spajam jel nezelim spalit
spajanje

Post by spajanje »

Ma nebi tu trebalo biti problema. Ako ti radi normalno onda se nebrini.
Post Reply