Imam ispravan Iskrin obrtomjer (nije digitalni) nekad zvan Motomer 2.
Prikljucuje se na + i - akumulator te na bobinu.
Ali, na vanbrodski motor Honda BF10 ne mogu prikljuciti te molim nekoga tko mi može savjetovati kako da napravim neku sondu koju bi uglavio na kabel svijecice 1 cilindra.
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... ktrika.pdf
Obrtomjer - sonda
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re:
Eto, godine idu pokraj mene a ja i dalje blejim u sve to.
Dao sam u pdf-u prilog tog elektronskog paljenja i jedino znam da ne smijem nista krivo spojiti da mi ne ode k vragu elektronika cijela.
Pedja089 da li bi bio tako ljubazan i prema toj mojoj shemi nacrtati gdje sto spajam.
Dao sam u pdf-u prilog tog elektronskog paljenja i jedino znam da ne smijem nista krivo spojiti da mi ne ode k vragu elektronika cijela.
Pedja089 da li bi bio tako ljubazan i prema toj mojoj shemi nacrtati gdje sto spajam.
Re: Obrtomjer - sonda
Prvo odgovara se sa post reply.
A sto se tice ovoga sto sam ti rekao, to ne spajas nigde.
Nego samo komad zice okomotas oko kabla sto ide na svecicu. Znaci oko izolacije.
A komparator ili mozda jos bolje smith triger ce da hvata impulse kada okida svecica, i na izlazu ce lepo da daje pravougaone impulse koje uvodis u frekfenciometar.
Sa bobine ne mozes kupiti impulse, jer se javljaju poprilicno velike oscilacije, koje prave pizdarije, i dovodo do toga da se prebroji vise impulsa nego sto ih stvarno ima...
A sto se tice ovoga sto sam ti rekao, to ne spajas nigde.
Nego samo komad zice okomotas oko kabla sto ide na svecicu. Znaci oko izolacije.
A komparator ili mozda jos bolje smith triger ce da hvata impulse kada okida svecica, i na izlazu ce lepo da daje pravougaone impulse koje uvodis u frekfenciometar.
Sa bobine ne mozes kupiti impulse, jer se javljaju poprilicno velike oscilacije, koje prave pizdarije, i dovodo do toga da se prebroji vise impulsa nego sto ih stvarno ima...