Evo treba mi preporuka, imam sansu da peljeshim shkolu i narucio bi nesto iz inozemstva, pa me zanima ko daje najbolje usluge??
Zanimaju me pogotovo IGBTovi te jaki kondenzatori, mozda koji jaci mcu kao glavnina, naravno past ce jos svasta
Zanimalo bi me od nekog ko je imo iskustva da mi preporuci?
Ako imaju, sto je malo vjerojatno, moglo bi i to upast.
Al power dioda za burnanje ljudi a ne neko smece
Sta se tice antilasera uvjek je lako kupit diodu, al poanta je da se stvar napravi od jednostavnijih dijelova
Pa jel ikad itko ista iz inozemstva narucivo?
Niko nema nikakvih impresija
Narucivo bi iz mousera da salju u hrvatsku, conrad je jadan a tvrtke poput dallasa/maxima, vishay i sl. imaju dosta ogranicenu ponudu, moro bi narucivat 'od svakog ponesto'
U biti bi najvise volio cut preporuku od nekog ko vec ima iskustva_?
Ja jesam 90% dijelova jer su pocesto i s postarinom puno jeftiniji a da ne govorimo da kod nasih i najbolje opskrbjenih trgovina nemos kupit 4/5 dijelova sto se proizvode !!!!!
Trazi male kompanije u Njemackoj , veoma su povoljne , ali su uglavnom specijalizirane , mouser zaboravi ako nemas nekog "amera" za frienda da ti naruci ! Ali odi do Tajvanskih trgovima neke od njih imaju dobar izbor , korektne su [ imas limit min 100$ ] i dobijes dijelove brzo 10ak dana !!Sad su se pojavili i Kinezi sad neznam kako oni posluju , jesu li azurni al ponuda ICa je dobra [ neznam processori , kako tu stvari stoje jer ameri su tu nesto njima zabranili !? ].
najbolji opcenarodni trazitelj imas !? [ google.hr] i to je to !!!! Svabe uglavnom 'oce placanje bank transferom [ nevole bas karticu] .
Inace sta to tebe zanima koji MCUi !? memorije !? sto !?
Pozdrav
Napisah vec sta me zanima, glavno je IGBT tranzistori za SSTC, pulse discharge kondenzatori (također za TC)
onda neki pojaci mikrokontorleri AVR i 8051 (e sad ovisi sta od tog nude),
nevezano za to nego cijeli zivot radim s ovim sto ima u chipoteke i moje znanje je limitirano na to
Njemacka, tajvan...kina?? Zanm za conrada u njem. i on mi se ne dopada, u vezi ostalog kako mislis da trazim, mozes puknut neko ima/link bilo sta?
Sto se tice MCUa 8051/52 serija ugavnom ima "4 taktni motor " i oni tesko da spadaju u "jace" processore [ 8 bitne] Kao i motorolice 68HC705 isl to zastarjeli processori tj njihova interna arhitektura nacin rada je malo "outdatirana" .
Kakav "conrad" crni skupi su ko "vrag" i nisu bas nesto , pol stvari kad os narucit "trenutno nemaju" [ mislim na conrada u "svabiji"].
Ovo drugo poslat cu ti neke na mail !!!!! Cini mi se da si ga ostavio !!!??
Pozdrav
Rekoh da je najvaznije da imaj IGBT i visokonaponske pulsne kondenzatore...
Conrad je bezveze zato nisam ni htio narucivat ista od njega...
8051 mi je omiljen oduvijek, moze parirat npr. picevima a bolji je sta se tice hardverskih 'dodataka'
Takodjer ima mnogo chipova gdje je jezgra 8051 implementirana uz neku zanimljivu funkciju cak vazniju od nje, ima ih s ugradjenim RF primopredajnicima, s ugradjenim protokolima za networking (TCP/IP) i more drugih, ponajprije me zanimaju takvi (MCU-a za 'bacanje' ima po 10kn u chipoteci, legendarni 2051 ) tako da me tu vise zanimaju jaci modeli.
znaci ovi LP su ti "novi" 8051 core Atmeli s 1 taktnim motorom . fino !!
Nego sto bi to bio "jaci" processor i kako ti to definiras , ja uvijek mislim na aplikaciju u kojoj ce se koristit neki processor [ embedded sustav] pa se prema njoj i bira onaj koji zadovoljava brzinom velicinom prg mem i rama ili neka sl kombinacija.
Ako ti pod jaci idu 32 bitnine masine RISC "1 tktne" pa vidi AT91 seriju ili Philipsovu seriju LPC21xx /22xx ARM core kontrolera a vidi i za MIPSove jezgre , Philips je radio s serjom 4000, 6000 i tako ... vidi na njihovoj stranici .A u mnoga mikroracunala su ugradjeni razliciti sustavi komunikacije ovisi o trendu [ najvise] , npr ljudi cesto hoce USB, TCP/IP iako im kod mnogih aplikacija uopce nije potreban , i naravno firme to prate i cesto ces kod mnogih firmi nac bar jedan primjerak 8..do..32 bitnog mikroracunala s navedenim ugradjenim comunikacijskim HW .Vazno je da ima izbor pa tko sto voli !!
Pozdrav
Mouser !! znas ovaj, prijatelji se tesko sticu a jako lako gube !! pravi !!
Ja sam ga bio zamolio [ tog frienda] za uslugu i covijek mi je to ucinio. Posto ja ne volim da "muljam" da je nesto za mene kad nije .... jasno ti je . Al imas jos jednu opciju ako imas bilo koga [ prijatelja , rodjaka ...] van prostora zemalja bivse "juge" [ a nije Iran, Sjeverna koreja, Sirija.] npr u EU [ bez Slovenije ni njih ne "sisaju" .. , "europa zdaj" ne funkcionira kod amera ] to ce ti narucit bez problema. Ali reci bar jedan IGBT koji bi ti kupio!! i jesi li probao na RS components pitat [ orginal ili ovaj ocenarodni -- "Primotronic" a ako nisi pitaj i njih ].
Pozdrav
Pasace bilo koji IGBT oko 100A i 600V, za jedan manji DRSSTC sasvim dosta... od 6MBP100 ili 150 kao neki vrh, ima stvarno hrpa gotovo jednakih modela od raznih proizvodjača trebam se ravnat prema onom sto ima a ne prema onom sto zelim...
Znaci treba ti taj 6MBP100 !?
Nisam se naljutio nego te vec par puta pitam da napises koji !? eto i sad si odgovorio !! Jer evo dnas sam razgovaro s friendom i posto ce mi trebat neke Intelove memorije [ trenutno ih nemaju na skladistu , mouser ] s friendom sam se dogovorio kad dodju da mi ih naruci !! Pa bi mogao narucit i te IGBTe [ 2-3 komada] ako ih oni imaju !? to mi nije nikad trebalo pa neznam kako stvari stoje.
A u medjuvremenu mozemo vidit dal nesto ima u Njemackoj .
Pozdrav
Cuj evo sad sam bio na http://www.rscroatia.com i IGBT tranzistora koliko oces !! inace sve sto imas gore trebao bi prodavat i njihov zastupnik za Hrvatsku "Primotronic" !!!! Daj odi gore pa si to malo pogledaj !!!!!!!
Pozdrav