Cuo sam (ne provjereno) da share-uju IP ili sta vec, pa korisnici nemaju punu brzinu.
Ja koristim paket koji bi trebao imati brzine down/up - load 256/128, bez limita.
I nikada nisam uspio ostvariti vecu brzinu download-a od 42KB/s, tipicno je oko 30KB/s.
Eh sad problem, posto mi je ovo prvi susret sa wireless tehnologijom, neznam da li je ovaj problem uzrokovan kod mene (lose postavljena antena, ili sl.) ili je to do AP-a (do njihove politike lopovluka
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
![Image](http://img74.imageshack.us/img74/9725/wirelesskd3.th.jpg)
Na slici se vidi da je "Signal Strenght" = 100%
Dok je "Signal Quality" = mijenja se u kratkom vremenskom periodu od 2% pa cak do 93%, medjutim cesce je u donjoj granici (ispod 50%).
Da napomenem, od AP-a sam udaljen nekih 150m zracne linije, cista vidljivost (jedino sto signal prolazi oko 2m od ivice susjedne zgrade).
Imam TP-LINK PCI wireless karticu, neku NO-NAME antenu za koju nemam nikakvih podataka (to su mi ovi iz Wispi-ja prodali za 25KM, a bilo mi je mrsko da pravim BI-Quad), i sve je to spojeno sa oko 4m nekog kabla na kojem nista ne pise (to su mi takodje iz Wispi-ja donjeli kad su postavljali antenu)
Pomagajte, ili da trazim drugog providera!!!