Imam kuću u kojoj ne zivimo jer je jos u gradnji ali jedan kat je sreden i htio bi doci s ekipom i gledat utakmicu i slicno ali je slika ocajna svaki put ,antena je na najvisem katu.
Sada me zanima kako malo poboljsat signal ,ima li neka shema da malo poveca signal ocisti sliku ,ili nesto za polozaj antene???
Bilo sta sta moze pomoc predlažite!
Slika na TV-u u kuci
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Evo ti ovdije i priložene sheme UHF i VHF antenskih pojačala ako si raspoložen da ih izradiš sam.
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... lifier.rar
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... lifier.rar
- marty.markoh
- Napredujem
Što se tiče antena...ako na te dvije (normalno ne istovremeno bez skretnice/dvoulaznog pojačala)nemaš osrednju sliku (sve ok-s malo krupnog rastera ili snijega)-nikakvo pojačalo ne pomaže!Ako imaš sliku s sjenom-znači da ti antena nije dobro usmjerena ili dobijaš odbijanac od neke bliže više prepreke.Ona druga koju spominješ(s 12v adapterom)već ti ima u sebi pojačalo.Probaj onu kako kažeš riblju kost(valjda misliš logaritamsku?)spojiti i malo okretati prema smjeru dolaska signala(trebao bi znati odašiljač koji emitira ali za prvu ruku ako to neznaš-orjentiraj se prema većini susjednih antena).pogledaj na kojem kanalu imaš dolje u kući prijem(ili susjedi na kojem gledaju).Ovo sve govorim ako nemaš predznanje o antenama.Zapamti prejako pojačanje(pojačalo + pojačalo ili jedno s velikim pojačanjem)može ti uništiti dobru sliku(primaš sve ali ništa čisto-pruge/dvostruka slika,itd).Osnovno pravilo za pojačalo=nadoknađuje gubitke u vodovima i prijelazne gubitke konekcije i dodaje "force" za oko 20 posto-DAKLE POJAČALO DA-ako zeliš popraviti sliku za dvadesetak posto.Isti postotak(otprilike) je razlika između antene na krovu i antene na tavanu. 
p.s. kada budem ima više vremena uploadad ću shemu poajačala(širokopojasnog-22dB)-s dva BFR91A-vrlo jednostavna izrada(ja ih do sada izradio oko300-njak i sva odlično rade)

p.s. kada budem ima više vremena uploadad ću shemu poajačala(širokopojasnog-22dB)-s dva BFR91A-vrlo jednostavna izrada(ja ih do sada izradio oko300-njak i sva odlično rade)