GSM i ATMega16

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
marshall

GSM i ATMega16

Post by marshall »

Treba serijski da povezem telefon i ATMega16-icu. Uzeo sam Siemens c35 zbog AT komandi (vec sam ih nasao na netu) ali mi nije bas najjasnije kako da povezem telefon sa kontrolerom (nisam nikada imao priliku nista slicno da vidim) i u zavisnosti od signala koji stize sa kontrolera telefon treba da posalje drugaciju poruku.

Drugi problem je sa AT komandama, naime, nisam nikada radio sa njima a ni pisao kod u vezi slicnih stvari tako da bih molio ako neko ima neku sliku kako da napravim taj kabal za povezivanje telefona i kontrolera da mi poslje na mail ili da da link. Takodje ako moze neko ko ima iskustva sa AT komandama da postavi neki kod, cisto kao primer da vidim kako to funkcionise.

Video sam da je bilo slicnih projekata, ali ja imam ove probleme.

Hvala puno
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by DaTi »

marshall

Post by marshall »

Ne mogu da otvorim ovaj kod, fajl nije bas ok. Nego me interesuje, da li mozda neko ne zna gde mogu da nadjem primer koda sa AT komandama. Jos bi bilo dobro da je pisan za AVR-a, cisto da vidim kako to izgleda.
Branko22
Napredujem
Napredujem

Post by Branko22 »

marshall

Post by marshall »

Odlicno, jes da je nemacki ali posluzice

hvala
marty.markoh
Napredujem
Napredujem

Post by marty.markoh »

DaTi wrote:http://www.serasidis.gr/circuits/smscon ... roller.htm Pogledaj to imas dole izvorni kod.
Ima li netko tako nešto sa Nokia mobitelom(recimo 3310 ili drugim ili možda sa Panasonicom gd...)?
psycho

Re: GSM i ATMega16

Post by psycho »

ova tema je bas zanimljiva. da li si uspeo da uradis projekat? i jesi li resio to sa at commandama?
ja sam uzeo easyAVR5 plochu sa atmega16 i treba da povezem mob na nju preko rs-232. to cu tek da uradim. sad prolazim neke osnovne primere u microPascalu...
Post Reply