Gasenje mobitela AT naredbama, punjenje mobitela

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
tomislav

Gasenje mobitela AT naredbama, punjenje mobitela

Post by tomislav »

Pozdrav!
Napravio sam GSM vagu koja smsom salje tezinu koja je na vagi. Sustav se sastoji od loadcell senzora, PIC-a i Siemensa C45. Cijeli sustav se napaja iz 12Ah 6V baterije. Ono sto me muci i oko cega trebam pomoc je punjenje mobitela... Sustav je fino radio u pocetku, baterija bi drzala 10 - 15 dana, no u zadnje vrijeme mi se mobitel ugasi nakon 2 dana, a pošto je svrha toga da je predmet kojem mjerimo težinu udaljen kilometrima, to je problem... Ono što sam ja napravio je spoji 6V na mobitel (ne umjesto mobitelove baterije nego na ulaz kud se steka punjac), i to je cijelo vrijeme zasekano, pa se bojim da sam unistio bateriju mobitela, jer se sad kao sto sam vec napisao ugasi nakon jednog - dva dana, iako je ova velika baterija puna...
Ono sto mene sad zanima, jel postoji nacin da se navedeni mogitel pali i gasi preko AT komandi, tako da isporgramiram pic da ga upali jednom dnevno, poslje poruku i ugasi ga...
Ako ne, koji je vas savjet kako da rjesim ovo...
Hvala!
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Ja sam imao isti taj problem. Prije svega da ti kazem da AT komanda za ukljucivanje telefona ne postoji ili meni nije poznata.
Mozes zalemiti jednu zicu na dugme za ukljucivanje/iskljucivanje telefona. Preklapanjem te zice na masu ukljucujes/iskljucujes telefon bez ikakvih problema. To mozes raditi preko PIC-a naravno, samo stavi jedan NPN tranzistor koji ce da radi taj posao. Takodje obezbjedi da na tu zicu u telefon ne ulazi + (stavi diodu 1n4148).

Eh sad, druga stvar je ta da izvadis bateriju iz telefona kompletno i umjesto baterijom da telefon napajas direktno iz svoj izvora napajanja kojeg nastimaj na nekih 4.5V. Znaci uzmi stabilizator 7805, uzmi jednu 1N4007 diodu da oboris malo napon i na kraju stavi veliki elektrolitski kondenzator. To je to.
tomislav

Post by tomislav »

Ovo da izvadim bateriju sam i ja mislio, ali nisam nasao nijedan stabilizator koji daje 3.7 kolika je baterija mobitela... a mislio sam da bi posto je takva baterija napon na mobitelu morao biti 3.7V...
r2d2
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by r2d2 »

uzmi siemensov tc35 gsm modem i rjesio si problem on se moze napajati od 8 -30V mozes ga napajati cim te volja.
...:::SVAKO "ZASTO", IMA SVOJE "JEBIGA":::...
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

tomislav wrote:Ovo da izvadim bateriju sam i ja mislio, ali nisam nasao nijedan stabilizator koji daje 3.7 kolika je baterija mobitela... a mislio sam da bi posto je takva baterija napon na mobitelu morao biti 3.7V...
Napuni mu bateriju do kraja, izvadi je i izmjeri napon. Sve ce ti biti jasno.

Uradi kako sam ti rekao i neces imati problema.
tomislav

Post by tomislav »

r2d2 wrote:uzmi siemensov tc35 gsm modem i rjesio si problem on se moze napajati od 8 -30V mozes ga napajati cim te volja.
To mi je dosta skupo, dat cu jos koju sansu mobitelu, ali ako ne uspijem nista bojim se da cu ici na gsm modul...
tomislav

Post by tomislav »

trax wrote:
tomislav wrote:Ovo da izvadim bateriju sam i ja mislio, ali nisam nasao nijedan stabilizator koji daje 3.7 kolika je baterija mobitela... a mislio sam da bi posto je takva baterija napon na mobitelu morao biti 3.7V...
Napuni mu bateriju do kraja, izvadi je i izmjeri napon. Sve ce ti biti jasno.

Uradi kako sam ti rekao i neces imati problema.
Probat cu...
Hvala!
Post Reply