pcb wizard problem
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
- Pocetnik na forumu
pcb wizard problem
radim u pcb wizardu i sad me zanima stavio sam svugdje gdje treba znak ground -| ali kad mi radi plocicu ne zeli mi to sve spojiti, neznam kako da to oznacim da mi spoji gnd, i kad stavim tocke gdje se nesto spaja izvana (npr. zvucnik to mi ne stavi u semu)
...savjetovao bih ti, da pokušaš sa nešta naj jednostavnijim shemama...kao na primjer BUBA SA 1 TRANZISTOROM. Pa ćeš vidjeti kako će ti to "pospajati" pa onda kreni ka tvojem projektu...uspjet će ti sigurno. Valjda si negdje napravio nekakvu "greškicu" u postavljanju elemenata ili slično...(dobro je malo eksperimentirati )
Re: pcb problems
i mene bas ovo interesujeocibojekenje wrote:radim u pcb wizardu i sad me zanima stavio sam svugdje gdje treba znak ground -| ali kad mi radi plocicu ne zeli mi to sve spojiti, neznam kako da to oznacim da mi spoji gnd, i kad stavim tocke gdje se nesto spaja izvana (npr. zvucnik to mi ne stavi u semu)
- Elektronicar
- Pravo uznapredovao :)
-
- Pocetnik na forumu
-
- Pocetnik na forumu
Re: pcb wizard problem
Ja sam pokušao nacrtati jedan jednostavni prijemnik sa jednim tranzistorom, zavojnicom, promjenjivim kondenzatorom....zv, R. itd pa sam na mjestima koji idu na minus ili masu stavio simbol gnd terminal i radi sve OK, povezuje sve i naredi mi pločicu. Neznam zašto tebi neće. Pokušaj i ti tamo da promjeniš gnd sa gnd terminal i pogledaj onda.ocibojekenje wrote:radim u pcb wizardu i sad me zanima stavio sam svugdje gdje treba znak ground -| ali kad mi radi plocicu ne zeli mi to sve spojiti, neznam kako da to oznacim da mi spoji gnd, i kad stavim tocke gdje se nesto spaja izvana (npr. zvucnik to mi ne stavi u semu)
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _RX_01.jpg
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... _RX_02.jpg