Elektricna gitara
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Elektricna gitara
Dali je itko probao napravit i dali ima shema električne gitare za kućnu izradu,
Music freak
... pa naravno da je to neko napravio
Nisu ih valjda ubrali sa drveta kad dozriju, a bass su one koje malo duže zriju
Uglavnom se to svodi na montažu pick-up-a, a to su mangupi radili od starih slušalica, koje su u sebi imale mali elektromagnet i čeličnu membranu - a otpor je bio reda 2-3 koma...
Danas se sve to može jednostavno kupiti i montirati na bilo koju akustičnu gitaru... Nema više onih "pionirskih" dana, a ni "pionira" - hvala Bogu
Nisu ih valjda ubrali sa drveta kad dozriju, a bass su one koje malo duže zriju
Uglavnom se to svodi na montažu pick-up-a, a to su mangupi radili od starih slušalica, koje su u sebi imale mali elektromagnet i čeličnu membranu - a otpor je bio reda 2-3 koma...
Danas se sve to može jednostavno kupiti i montirati na bilo koju akustičnu gitaru... Nema više onih "pionirskih" dana, a ni "pionira" - hvala Bogu
Ja sam sa nekog torenta skinuo celu knjigu na engleskom kako se prave elektricne ritam/bass gitare.Znaci sve komplet drvenarija kompletna,montiranje pickup-a i tome slicno.Neznam zashto bi neko motao pickup kad ih ima da se kupe.Moj savet ti je da uzmesh DiMarzio magnete.Poshto imam jedan vrat za elektricnu gitaru 22 praga od neke gitare skinuto i kupio za nekih 10e sa civijama sve komplet ja i otac se bash dugo spremamo da odradimo neko telo i da napakujemo to za mene kao costum made guitar ali je kod nas problem da se nadje dobro drvo za instrumente kako kaze nash stolar i kucni prijatelj inace sve se moze odraditi.Ako si josh zainteresovan ti javi da ti okacim knjigu kako se pravi sve.I za ostale info-e slobodno me kontaktiraj.
-
- Pocetnik na forumu
Re: popac
Tu knjigu imam doma od starog. On je nekad radil lokalnim bendovima pojačala, instrumente i to i dal mi je tu knjigu. Malo je smješno to opisano unutra za današnja vremena ali ima nacrta, uputa i odlična je knjiga.popac wrote:otpor za pick up za ritam gitaru treba da bude 3-4kilooma a zasolo 5-6.PROBAJ DA NADJES STARU KNJIGU "INSTRUMENTI ZA VIS'
-
- Pocetnik na forumu