Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Pozdrav.
Prijatelj mi zeli komunicirati s drustvom u inozemstvu pa me pitao za Skype, tj. moze li njime komunicirati preko modemske veze, te moze li se ostvariti konferencijska veza. Buduci da sam isprobao Skype preko DSL-a, a za konferencijsku vezu nisam imao potrebe pa nisam to niti istrazivao, mogao sam mu dati samo ogranicene informacije. U medjuvremenu sam malo progooglao i na jednom forumu procitao da je moguce raditi sa Skype-om preko modemske veze (nije pisalo tocno sto - razgovarati ili nesto drugo, npr. tipkati).
Zanimaju me iskustva forumasa vezana uz navedeni program. Hvala.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

moze :D
denahv
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by denahv »

Ja koristim samo MSN.

Inače svi na kraju mail adrese MSN-a imaju @hotmail.com, a on ima @hotmail.co.uk. Pitao sam ga zašto ima takvu adresu (jer nitko nema takvu od mojih kontakata), reko je da je tako napravio da može pričati sa ljudima iz inozemstva (nisam sad siguran jel je rekao dopisivat se ili baš razgovarati, ali vjerujem da može i jedno i drugo). Ja nekad razgovaram kad mi se neda tipkati :)
Skype nikada nisam koristio tako da ne mogu ništa reć jer ne znam program.
Et, nadam se da sam barem nešta pomogao.
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

OMG pa mail na msn nema nikakve veze, mozes registrovati account sa pr0@leethaxor.roflmao ako hoces, ali ti onda pise unverified :D
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

pozdrav

skype koliko ja znam ima automtsko podesavanje codeca i protoka.
znaci kada se ulogujes na skype sve se podesava internet konekciji sto znaci da moze raditi i na dial-up samo ce kvalitet glasa biti slabiji nego sa nekom boljom konekcijom mada je razlika neprimetna.
u svakom slucaju najbitnije za dobru vezu je ping!
ako je ping los dzaba je da se ima i par mbit jer ce dolaziti do kasnjenja i prekidanja.
ja sam koristio skype (voice) preko wirelessa 128kbit i radilo je kako kad dok nisam naisao na program internet calls sa kojeg se moze zvati i fiksni i mob telefoni doduse sa uplacenim min kreditom od 5 eura ali zato ima oko 20 drzava koje su u fr*e zoni i gdje se moze pricati 300 minuta sedmicno u fr*e varijanti a ako se predje taj limit naplacuje se normalno 1-2 centa/minut.
naravno pozivi sa kompa na komp su neograniceni.
a jos jedna po meni najbolja opcija je manuelno podesavanje internet konekcije gde sam ja stavio dial-up iako imam 128kbit i radi perfektno a konstantno vuce oko 50kbit i download i upload pa dok pricam mogu jos i da surfujem. :wink: :D

probao sam dosta programa ove vrste i ovaj mi se pokazao najbolji do sad.
preporuka!

pozdrav
Image
Post Reply