Na banderi ispred kuće imam 3 sive kutije koje su spojene na kablove od telefona.
Čemu one služe i da li se mogu spojiti s nekim prijemnikom (u nekoj od sivih kutija) i predajnikom pa da razgovaram besplatno ili na tuđi račun
3 sive kutije na banderi cemu sluze
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Odlično uznapredovao
to su verovatno razvodne kutije od telefonske linije za okolne kuce ili stanove.
nadjes neki mali telefon,na krajeve kabla stavis dve krokodil stipaljke,popnes se na banderu,nadjes gdje koja zice ide i spojis taj tvoj telefon na zice koje idu komsiji koga najvise mrzis i pricas sa tetkom u americi dok te komsija ne skuzi ,skine te sa bandere i ubije boga u tebi.
pozdrav
ps:ovo objasnjenje je napisano u edukativne svrhe i ne odgovaram ni za kakvu materijalnu stetu koja nastane kao ni za fizicke ili mentalne povrede na osobi koje to proba u praksi.
nadjes neki mali telefon,na krajeve kabla stavis dve krokodil stipaljke,popnes se na banderu,nadjes gdje koja zice ide i spojis taj tvoj telefon na zice koje idu komsiji koga najvise mrzis i pricas sa tetkom u americi dok te komsija ne skuzi ,skine te sa bandere i ubije boga u tebi.
pozdrav
ps:ovo objasnjenje je napisano u edukativne svrhe i ne odgovaram ni za kakvu materijalnu stetu koja nastane kao ni za fizicke ili mentalne povrede na osobi koje to proba u praksi.
-
- Odlično uznapredovao
- MladaNada
- Stariji član
Kad smo vec kod toga, mjerio sam napon na telefonskom prikljucku, ima 70V, sad me zanima koliko struje moze dati? da napajam nesto sa telefonskog prikljucka, neonku nprtox master wrote:batine od komsije mu ne ginu ako ga uhvati a da ce struja da ga drmne to je mala sansa ako je u pitanju telefonska kutija.
-
- Odlično uznapredovao
nevjerujem da moze dat nesto puno.
cini mi se da sam davno cackao oko toga i cini mi se da kad je linija otvorena napon pada na oko 5V dc a kada telefon zvoni to jest kada je poziv upucen onda bi trebalo da je napon oko 70V ac.
jedino sto bi se moglo mozda iskoristit ovaj napon od 5V ali i tu mislim da ne bi dobio vise od 100ma dok ti ne bi dosli iz poste pa ti jeb... znanje kao pokretacu teme!
edit:
sad isprobano,bas me zanimalo.
napon mirovanja oko 51VDC
napon pri pozivanju oko 70VAC
napon kada je veza otvorena 10VDC
prikljucen potrosac koji vuce 40mA napon oko 4v.
znaci u praksi bi mogao da napajas neka logicka kola ili tako nesto sto radi na malom naponu a ne trosi mnogo struje.
cini mi se da sam davno cackao oko toga i cini mi se da kad je linija otvorena napon pada na oko 5V dc a kada telefon zvoni to jest kada je poziv upucen onda bi trebalo da je napon oko 70V ac.
jedino sto bi se moglo mozda iskoristit ovaj napon od 5V ali i tu mislim da ne bi dobio vise od 100ma dok ti ne bi dosli iz poste pa ti jeb... znanje kao pokretacu teme!
edit:
sad isprobano,bas me zanimalo.
napon mirovanja oko 51VDC
napon pri pozivanju oko 70VAC
napon kada je veza otvorena 10VDC
prikljucen potrosac koji vuce 40mA napon oko 4v.
znaci u praksi bi mogao da napajas neka logicka kola ili tako nesto sto radi na malom naponu a ne trosi mnogo struje.