ej jel postoji ova soolucija.pogledaj ove linkove pa mi reci .ti si upoznat sa tim elementima da sad ne usporedjujem karakteristike.
Ukoliko ne stigne to u Bosnu ,jer stvarno mi bed postaje i vrijeme me zeza ,mora bit rad ubrzo gotov ,znas da uzmem drugi element ,naravno uz tvoje odobrenje .
Evo nasao si taj chip/modul, on je: TLM-10 pogledaj na toj stranici. Znaci to ti treba!!!
Trebalo bi i meni nekih sa ove stranice, kako si mislio ovo naruciti??
Mogu tebi i ovi jeftiniji vjerovatno, ali ovaj TLM-10 ce definitivno raditi - tojeste provjereno je sa jednim slicnim TLM-12 (to je isto, samo sto ovaj 12 ima i magnetski citac koji i ne koristimo...) znaci TLM-10 mora raditi!
trax wrote:Evo nasao si taj chip/modul, on je: TLM-10 pogledaj na toj stranici. Znaci to ti treba!!!
Trebalo bi i meni nekih sa ove stranice, kako si mislio ovo naruciti??
Mogu tebi i ovi jeftiniji vjerovatno, ali ovaj TLM-10 ce definitivno raditi - tojeste provjereno je sa jednim slicnim TLM-12 (to je isto, samo sto ovaj 12 ima i magnetski citac koji i ne koristimo...) znaci TLM-10 mora raditi!
Trax
preko rodjaka u njemackoj. ima dobrih stvari
aj onda cu pokusat narucit sa ovog sajta ,ako ti sumljas da ce doc an vrijeme tvoja posiljka .
btw. ono sta smo rekli za garazna vrata (bilo koji elektromotor..) jel mozes to to samo u picu rijesit ili sta mislis stavit onaj jedan L272M za okretanje smjera vrtnje motora??
Naruci taj chip najjednostavnije ti je tako, pojma nemam kad ce ovo doci
Pa nisam gledao dokumentaciju tog L272 pa ne znam ni kako radi. Uglavnom brava radi onako, pa ti vidi moze li se iskombinovati taj L272 sa bravom. Ako ne bude moglo, napravicemo nesto, nebi trebao biti problem za ispraviti...
citac sam platio 30 eura i dali su mi 5 unique tagova nisam morao uzimat sto..
uploadat cu jednu sliku veceras na svoju stranicu pa cu postat link..uvezi okretanja motora..
evo ovako sam ja to zamislio..samo me zanima jel moguce da ti nesto u programu napravis pa da iz pica izvuces dva signala i tako upravljas sa L272M??
ili ti imas neko jednostavnije rjesenje?
Znaci meni je jedini problem zatvorit vrata (elektronickim putem) dok je kod brave to jednostavnije ona se mehanickim putem vrati ,a meni profesor hoce da mi stavimo motor..
Kad jednom prineses karticu on treba da vrti motor u jednom smjeru X sekundi, a kad opet prineses on treba da vrti motor u obrnutom smjeru X sekundi, jel tako?