dekodiranje setalitskih kanala

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
mash
Pravo uznapredovao :)

dekodiranje setalitskih kanala

Post by mash »

ljudi jel zna neko kako se ovo radi......gledo sam malo po netu,ali nikako da skontam,
aj bio bih zahvalan do neba
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Virtualx ti je strucan u toj oblasti.... :)
Last edited by stojke369 on 18-04-2008, 21:40, edited 1 time in total.
Shenda

Post by Shenda »

A za koji resiver?

To je uglavnom najbitnija stvar koju trebaš napisati da bi ti mogli pomoći. I šta misliš gledati...

Ranije je to bila nauka (a i sad je za neke resivere!), ali sad se to svodi na instalaciju emulatora u flash memoriju resivera, koji ovisno o modelu može sam skidati ključeve za neke satelitske pakete, a za neke trebaš skidati ključeve sa neta...

Meni je prije par godina najteže bilo naći serijski kabel... :wink:
schumo
Napredujem
Napredujem

Post by schumo »

i mene ovo zanima. U mene je resiver samsung dsr9000 VIA CI pa ako ko sta moze pomoc bilo bi korisno
Covjek je najsavrsenije bice koje svaka budala moze napravit.
virtualx
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by virtualx »

sto se tice resivera onih klasicnih ,to sam slabiji malo, jer satelitsku gledam preko pc kartice one skystar2.

kod jeftinijih resivera ima slot za karticu , resiver se poveze sa pc-om i ubaci se software u njega i kljucevi u karticu se loadiraju , bar ja mislim da ide tako,jer nisam nikad se susretao niti pokusavao.
a kod novih resivera ,mislim da i nema vise kartica,polako izlaze iz upotrebe,jer resiveri su toliko postali jaki i sve vise imaju funkcija kompjutera. jednostavno se preko pc-ja ubacuje novi software ,novi emulatori i kljucevi u memoriju resivera,netrebaju ni kartice niti ista.
samo odgovarajuci kabal , program sa kojim se updatuje software resivera i sa kojim se ubacuju kljucevi.
pogledajte ovdje, mozda ima nesto za download i kojekakvi programi za resivere.
http://www.digitalis.ba/ (nije reklama )
i javite se tamo na forum ljudi ce pomoci,ja da znam nesto vise o update resivera pomogao bi.

:wink:
Shenda

Post by Shenda »

schumo wrote: samsung dsr9000 VIA CI
... a da nije dsr9500 VIA CI :?:

... jer u tom slučaju nema problema za večinu kodiranih prograna... Jednostavno odeš na: http://www.papagen.org/smf/ ... registriraš se, napišeš jedan post o sebi i možeš down emulator i ključeve. Ima kompletan forum na temu samsung :!:
schumo
Napredujem
Napredujem

Post by schumo »

u tome i jest problem sto je u mene dsr9000 VIA CI. Bio sam naso mnogo toga za 9500 al neznam dal moze radit na ovom. Znal tko mozel na ovaj resiver se ubacit soft od 9500
mash

Post by mash »

kod mene je neki stari resiver morgan's star rx 710, stari ga kupio prije 8 godina, i da koliko koshtaju ti noviji resiveri gdje nije problem da se otkljucaju programi
Shenda

Post by Shenda »

@ schumo - nemoj ni pokušavati :!: Sje**češ i to što imaš (znam da nije nešto, ali ipak) :wink:

@ mash - morgan :?: To su oni što ih djele uz deterđent :?: :lol:
schumo
Napredujem
Napredujem

Post by schumo »

Znam i ja da nije nesto al mi stoji od 1 mjeseca kad sam nabavio kablovsku tako da bi se mogao igrat sa njim. Ionako mi stoji iskopcan iz struje a imam svu opremu. Dali bi se mogli ubacivat kodovi za programe na one kartice? Posto imam onu gold wafer karticu koju su jednom mi ovi "napunili" za HRT dok je bio jos u viacess I
Shenda

Post by Shenda »

Probaj... samo to se više ne radi...

Nisam siguran da kartica može pratiti promjene ključeva, tako da će ti kratko trajati...
Post Reply