dekodiranje setalitskih kanala
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
dekodiranje setalitskih kanala
ljudi jel zna neko kako se ovo radi......gledo sam malo po netu,ali nikako da skontam,
aj bio bih zahvalan do neba
aj bio bih zahvalan do neba
A za koji resiver?
To je uglavnom najbitnija stvar koju trebaš napisati da bi ti mogli pomoći. I šta misliš gledati...
Ranije je to bila nauka (a i sad je za neke resivere!), ali sad se to svodi na instalaciju emulatora u flash memoriju resivera, koji ovisno o modelu može sam skidati ključeve za neke satelitske pakete, a za neke trebaš skidati ključeve sa neta...
Meni je prije par godina najteže bilo naći serijski kabel...
To je uglavnom najbitnija stvar koju trebaš napisati da bi ti mogli pomoći. I šta misliš gledati...
Ranije je to bila nauka (a i sad je za neke resivere!), ali sad se to svodi na instalaciju emulatora u flash memoriju resivera, koji ovisno o modelu može sam skidati ključeve za neke satelitske pakete, a za neke trebaš skidati ključeve sa neta...
Meni je prije par godina najteže bilo naći serijski kabel...
sto se tice resivera onih klasicnih ,to sam slabiji malo, jer satelitsku gledam preko pc kartice one skystar2.
kod jeftinijih resivera ima slot za karticu , resiver se poveze sa pc-om i ubaci se software u njega i kljucevi u karticu se loadiraju , bar ja mislim da ide tako,jer nisam nikad se susretao niti pokusavao.
a kod novih resivera ,mislim da i nema vise kartica,polako izlaze iz upotrebe,jer resiveri su toliko postali jaki i sve vise imaju funkcija kompjutera. jednostavno se preko pc-ja ubacuje novi software ,novi emulatori i kljucevi u memoriju resivera,netrebaju ni kartice niti ista.
samo odgovarajuci kabal , program sa kojim se updatuje software resivera i sa kojim se ubacuju kljucevi.
pogledajte ovdje, mozda ima nesto za download i kojekakvi programi za resivere.
http://www.digitalis.ba/ (nije reklama )
i javite se tamo na forum ljudi ce pomoci,ja da znam nesto vise o update resivera pomogao bi.
kod jeftinijih resivera ima slot za karticu , resiver se poveze sa pc-om i ubaci se software u njega i kljucevi u karticu se loadiraju , bar ja mislim da ide tako,jer nisam nikad se susretao niti pokusavao.
a kod novih resivera ,mislim da i nema vise kartica,polako izlaze iz upotrebe,jer resiveri su toliko postali jaki i sve vise imaju funkcija kompjutera. jednostavno se preko pc-ja ubacuje novi software ,novi emulatori i kljucevi u memoriju resivera,netrebaju ni kartice niti ista.
samo odgovarajuci kabal , program sa kojim se updatuje software resivera i sa kojim se ubacuju kljucevi.
pogledajte ovdje, mozda ima nesto za download i kojekakvi programi za resivere.
http://www.digitalis.ba/ (nije reklama )
i javite se tamo na forum ljudi ce pomoci,ja da znam nesto vise o update resivera pomogao bi.
... a da nije dsr9500 VIA CIschumo wrote: samsung dsr9000 VIA CI
... jer u tom slučaju nema problema za večinu kodiranih prograna... Jednostavno odeš na: http://www.papagen.org/smf/ ... registriraš se, napišeš jedan post o sebi i možeš down emulator i ključeve. Ima kompletan forum na temu samsung
Znam i ja da nije nesto al mi stoji od 1 mjeseca kad sam nabavio kablovsku tako da bi se mogao igrat sa njim. Ionako mi stoji iskopcan iz struje a imam svu opremu. Dali bi se mogli ubacivat kodovi za programe na one kartice? Posto imam onu gold wafer karticu koju su jednom mi ovi "napunili" za HRT dok je bio jos u viacess I
Covjek je najsavrsenije bice koje svaka budala moze napravit.