lemilo + Multimetar za 400-500Kn
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
lemilo + Multimetar za 400-500Kn
pozdrav, poceo sam se malo ozbiljnije bavit elektronikom, a imam samo lemilo-pistolj s kojim sam do sada napravio vise stete nego koristi, pa trebam prepuruku lemila za nekih 150-200Kn
ja sam gledao ovaj Antex 24W, jel valja to ista?
http://www.electronic-center.hr/p2693/a ... _info.html
takodje trebam i instrument jer sada imam neki najjeftiniji za 40-ak Kn, koji mi nekon manje nezgode umisto 30V DC pokazuje 50V, a mrezni napon nikad nije ispod 280V
za instrument bi dao isto oko 200Kn, mozda i malo vise,
nasao sam ove:
http://www.electronic-center.hr/p801/in ... _info.html
i malo skuplji:
http://www.electronic-center.hr/p807/in ... _info.html
ovaj drugi je u kronosu 360Kn pa se mozda isplati dat 300Kn?
preporuke?
ja sam gledao ovaj Antex 24W, jel valja to ista?
http://www.electronic-center.hr/p2693/a ... _info.html
takodje trebam i instrument jer sada imam neki najjeftiniji za 40-ak Kn, koji mi nekon manje nezgode umisto 30V DC pokazuje 50V, a mrezni napon nikad nije ispod 280V
za instrument bi dao isto oko 200Kn, mozda i malo vise,
nasao sam ove:
http://www.electronic-center.hr/p801/in ... _info.html
i malo skuplji:
http://www.electronic-center.hr/p807/in ... _info.html
ovaj drugi je u kronosu 360Kn pa se mozda isplati dat 300Kn?
preporuke?
Ako se - kako kazes - zelis "ozbiljnije" baviti elektronikom, onda ti preporucam da u alat ulozis i ozbiljniju lovu. Kupi si neko Weller lemilo jer ima kvalitetniji vrh od vecine jeftinih "kineza". U instrument se isplati uloziti i vise, jer je tocnost mjerenja u vecini slucajeva presudna. Bolje je da lovu ustedis na cigaretama ili necemu drugom sto i nije tako vazno.
nazalost ne mogu ulozit vise jer imam puno previse troskova ovaj misec, tako da je 500Kn vrh, wellera si sada jednostavo ne mogu priustit, student sam i nemam bas para za sve moje hobije...citaj sviranje, putovanja, HiFi, redovita pijancevanja i sada jos ovo
ovo "ozbiljnje" uzmite sa zadrskom, ne planiram cili dan lemit, vec cu radit neke jednostavnije i srednje slozene projekte, posto sam se nakupio hrpe kvalitetnih komponenti iz jedne tvornice koja je bacala stara upravljacka racunala i napajanja i minjala ih nekom novom digitalijom il sta vec...no dobro nevazno...
ugl preporucite mi lemilicu za 150-200Kn max, a mozete mi odma rec i koji su vrhovi za nju posto nisam siguran kako se to gleda ako nije naznaceno za koji je model
btw ne pusim duvan

ovo "ozbiljnje" uzmite sa zadrskom, ne planiram cili dan lemit, vec cu radit neke jednostavnije i srednje slozene projekte, posto sam se nakupio hrpe kvalitetnih komponenti iz jedne tvornice koja je bacala stara upravljacka racunala i napajanja i minjala ih nekom novom digitalijom il sta vec...no dobro nevazno...
ugl preporucite mi lemilicu za 150-200Kn max, a mozete mi odma rec i koji su vrhovi za nju posto nisam siguran kako se to gleda ako nije naznaceno za koji je model
btw ne pusim duvan

- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
ma ja sam imao lemnu stanicu od 200kn pa je riknila isto lemilica sam imao bezbroj i malo malo pa pregore, sad mi je tata slucajno bio u nekoj trgovini i kupio lemilicu za cca 30Kn koja radi dosta dugo a ni nije neka marka tako da ti je tomalo cudno, al ja ti preporucujem da ne kupujes lemnu stanicu nego samo lemilicu od nekih 40-50W al malo bolje marke (to ces vidit po cijenama ili pitaj u trgovini)

ja imam ovakvu lemilicu. kupio sam ju prije dvije godine ali se ne sjećam gdje ali sam prezadovoljan sa lemilicom. snaga je 25 wata, temperatura se može regulirati od 150 C do 420 C i jako se brzo ugrije. mislim da sam ju platio oko 250 kuna, nisam siguran. ja sam prezadovoljan.
a instrument imam onaj najobičniji šrot, onaj za 40 kuna

pozz
moj ti je savet da skupljas pare i da kupujes samo kavalitetan alat.
jer se mnogo vise isplati. ja imam wellerovu lemilicu vec 12god. dobio sam je od dede za 6 rodjendan
i stvarno sam prezadovoljan...
a sta da radis sa dobrom lemilicom bez instrumenta
nek skuplja prasinu dok ne kupis dobar instrument.
ili skidaj elemente sa starih ploca,malo ruku da uvezbas...
jer se mnogo vise isplati. ja imam wellerovu lemilicu vec 12god. dobio sam je od dede za 6 rodjendan

a sta da radis sa dobrom lemilicom bez instrumenta

ja imam lemilicu 40W 60kn, neka xy marka iz Electronic Centra i za ovo sto radim je dobra, cak ima i na sebi mali potenciometar za podesavanje snage
a instrument sam posudio od komsije
, neki zuti neznam marku sluzi me za ono sta ja trebam
ja sam isto razmisljo o kupovini dobrog instrumenta al su mi uvijek pare problem, kad skupim malo odma ode na neku desetu stvar...
a instrument sam posudio od komsije

ja sam isto razmisljo o kupovini dobrog instrumenta al su mi uvijek pare problem, kad skupim malo odma ode na neku desetu stvar...
ma kakvo vjezanje ruke poceo sam sa 10-ak godina, lemit jelpedja089 wrote:moj ti je savet da skupljas pare i da kupujes samo kavalitetan alat.
jer se mnogo vise isplati. ja imam wellerovu lemilicu vec 12god. dobio sam je od dede za 6 rodjendan![]()
a sta da radis sa dobrom lemilicom bez instrumenta![]()

btw kupit cu antexa, a posli lita cu si priustit neku bolju Weller stanicu, trenutno ce posluzit, a mislim da je dobro imat neku solidnu 220V lemilicu uz DC, dakle nisu baceni novci
instrument mi je ovaj sasvim dovoljan, vidio sam i bolje mestre koji rade sa slicnim multimetrom
uzeo bi ja odma Weller al mi je malo u qutrzu zicat novce u staraca jer se opremaju jos 3 apartmana a ovo je najgore vrime, radje cu zaradit na lito pa kupit sam a mozda i dobijem ko poklon

i nemojte mi mi spominjat odvikavanje od alkohola i putovanja, ovisan sam, o tome, bas sam gledaoi vanka cijene alinije nista jeftinije, cak je skuplje, npr u Pragu di skoro idem cijene su 10-ak% vece no kod nas

hehe jbga ne planiram se ni bavit profesionalno elektronikom vvec samo ko hobi, al nekad me uhvati malo zesce pa za te prilike ocu imat dobar alat
btw, kupio sam multitester 9001 i lemnu stanicu WHS 40D, zaduzio sam se malo kod staraca ali nije mi zao, i tako im necu vratit nikad
radje bi da sam isao na analognu ali su preskupe za moje potrebe
btw, kupio sam multitester 9001 i lemnu stanicu WHS 40D, zaduzio sam se malo kod staraca ali nije mi zao, i tako im necu vratit nikad

radje bi da sam isao na analognu ali su preskupe za moje potrebe
Ja sam ima dvije lemne stanice,neke kopije od weller-a koje sam platija 200kn po komadu...svaka je trajala 1god...nedavno sam uzea lemnu stanicu od weller-a WHS 40,mislim platija sam je oko 500kn,meni je dovoljna jel ne radim neke ozbiljnije stvari,tj ne bavim se time profesionalno...mislim,uzmes kvalitetnu lemilicu(weller) i platis je posteno,skupi love..kao da mi ne izlazimo i ne zajebajemo se...ja sam svoj multimetar dobija...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...