Pomoc Tranzistor
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Pomoc Tranzistor
ako neko ima vremena da me nauci sve o tranzistorima nek se javi hvala unapred
.... e pobogu ....pa nisu to drva da te se uci kak se ih pili na 3 ili 4 dijela kak bi stali u peć......prijatelju to ljudi uce godinama a ti bi frajeru u par dana ili bolje reci u par "redova" sto bi ti napisali, e neces moci bas tako, knjige i internet u šake pa ucit, za pocetak uci razliku izmedju P-N-P i N-P-N tranzistora....
PS. ...ti si ipak bolji od mog frenda "poštara", on bi frajer doso jedan dan da ga naucim "Elektroniku" )
Pozdrav!
PS. ...ti si ipak bolji od mog frenda "poštara", on bi frajer doso jedan dan da ga naucim "Elektroniku" )
Pozdrav!
-
- Pocetnik na forumu
znam teoriju rada znam tranzistor kao pojacavac, prekidac. sve u svemu znam teoriju nista praksu voleo bih da znam proracun svega cilj mi je da napravim fm predajnik i da za njega napravim malo pojacalo mogu ja to mogu napraviti teorijski i prakticno imam i semu odlicnog fm predajnika ako nekom treba veliki je svega 2cm x 2cm i ne koristi ni jedno IC kolo odlicno radi koristio sam ga ali bih voleo da ja to razumem i da znam da proracunam ne samo da napravim po semi
Daj salji tu shemu sta cekaszox012 wrote:znam teoriju rada znam tranzistor kao pojacavac, prekidac. sve u svemu znam teoriju nista praksu voleo bih da znam proracun svega cilj mi je da napravim fm predajnik i da za njega napravim malo pojacalo mogu ja to mogu napraviti teorijski i prakticno imam i semu odlicnog fm predajnika ako nekom treba veliki je svega 2cm x 2cm i ne koristi ni jedno IC kolo odlicno radi koristio sam ga ali bih voleo da ja to razumem i da znam da proracunam ne samo da napravim po semi