Narucivanje iz MAXIM-a
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Narucivanje iz MAXIM-a
Dali je neko sta uspio dobiti iz MAXIM-a od besplatnih uzoraka. Ja sam pokusavao prosli mjesec i nisam nista dobio, iako sam do tada dobivao ono sto sam narucivao. Jeli ono vise ne ide ili je neki drugi problem, znali neko??
Nisam nikakav mail dobio od njih, prosle godine sam narucio par kola, punjac baterija (max713) i voltmetar (icl7107) i to je odah bilo doslo. Kada narucujes dobijes mail da su oni primili narudjbu i za neku semicu dobijes to na vrata i nema nikakve postarine. To je za MAXIM kola jer oni su jedini slali u BiH, ostali ne salju koliko ja znam u BiH.
Hehehe djelovi za download
Ja imam želju naručit iz inozemstva ipak ovako skuplje stvari, laser diode, možda cijevi (naravno polovne, e bay
) IGBT , VN kondenzatore i sl.
Al eto nikad se nisam 'usudio'
BUco kaže da na http://www.mouser.com/ (ne mauser,
,
) ima dobra ponuda ako se nešto baš ide naručivat konkretno
Pozdrav

Ja imam želju naručit iz inozemstva ipak ovako skuplje stvari, laser diode, možda cijevi (naravno polovne, e bay

Al eto nikad se nisam 'usudio'

BUco kaže da na http://www.mouser.com/ (ne mauser,

Pozdrav
Problem mouser-a [ ustvari nije bas njihov] je sto ne salju dijelove u podrucja zemalja bivse juge ! cak ni Slovenije nema na spisku . Pozivaju se uredbu ministarstva trgovine [ tako bi to nekako bilo po nase] iz 1990/91 godine . Ja sam bio vise puta pokusao s njima "popricat" s tim u vezi ali nije bilo efekta i na kraju sam morao to rijesit APO/FPO servisom preko frienda !!
Pozrav
P.S dosta su povoljne i zanimljive manje trgovine on line is Njemacke , postarina je mala i dostava u rokovima 7-10 dana , zanimljivo vecina njih nece dirktno placanje karticom !? .Ja sam tako bio nabavio neke dijelove zadnjih par godina i to dosta povoljno u ondnosu na okruzenje [ mislim na manje i vece kompanije iz EU ].Primotronik [ zastupnik RS componentsa za HR] ima dobru ponudu ali je zaista preskup [ npr ST-ov 16Mb flash je od 18--22$ na samom RSu u bazi a na mouseru isti flashevi iste firme 8--8,5$ na komad ] e sad ako vam trebaju 4 kom vec se isplati narucit iz USa 12$ USair mail + 10$ handling [ ako je narudjba manje od 100$ ] + cijena dijelova !!!!!! Ako imate APO/FPO narucioca postarina je oko 4$ [kao da je u USa ] i nemate handling cost [10$] za manje narudjbe bez obzira u kojoj ste drzavi [ tj APO/FPO narucioc] ako je on vojna osoba [ a mislim i sluzbenik ambasade ? ] onda to ide military mail service-om i nema tu nikakvih carina i sl. davanja, sad u BiH jos ima "amera" pa vidite s njima !!!!!
povoljniji nacin nabave cete tesko nac !!
Pozrav
P.S dosta su povoljne i zanimljive manje trgovine on line is Njemacke , postarina je mala i dostava u rokovima 7-10 dana , zanimljivo vecina njih nece dirktno placanje karticom !? .Ja sam tako bio nabavio neke dijelove zadnjih par godina i to dosta povoljno u ondnosu na okruzenje [ mislim na manje i vece kompanije iz EU ].Primotronik [ zastupnik RS componentsa za HR] ima dobru ponudu ali je zaista preskup [ npr ST-ov 16Mb flash je od 18--22$ na samom RSu u bazi a na mouseru isti flashevi iste firme 8--8,5$ na komad ] e sad ako vam trebaju 4 kom vec se isplati narucit iz USa 12$ USair mail + 10$ handling [ ako je narudjba manje od 100$ ] + cijena dijelova !!!!!! Ako imate APO/FPO narucioca postarina je oko 4$ [kao da je u USa ] i nemate handling cost [10$] za manje narudjbe bez obzira u kojoj ste drzavi [ tj APO/FPO narucioc] ako je on vojna osoba [ a mislim i sluzbenik ambasade ? ] onda to ide military mail service-om i nema tu nikakvih carina i sl. davanja, sad u BiH jos ima "amera" pa vidite s njima !!!!!

Ja sam narucio uzorke prije par sedmica.. I skoro vec zaboravio na to
, kad jutros pred vratima me ceka koverta od Maxima
. Naravno, nisam nista platio. Inace, narucio sam 2 IC po 3 komada, znaci ukupno 6 IC-a. Evo i slicica u attachu, da vidite kako je to lijepo spakovano 
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... G_1472.jpg

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... G_1472.jpg
- odes na njihovu stranicu www.maxim-ic.com
- kliknes u izborniku ovo buy
- onda na toj stranici kliknes na link "Samples and Literature"
- onda upises u "Search Sample Part" ic koji te interesuje, npr. "MAX4410"
- onda kliknes "Go"
- onda dobijes stranicu sa rezultatima pretrage, i tu obicno dobijes vise verzija tog ic koji se po necemu razlikuju (kucistu, primjeni, itd..)
- izaberes ic koji te interesuje i na kraju tog reda gdje je on kliknes na "Sample now". Ako pise "No sample" znaci da ne nude samplove za taj ic, pa ces morati izabrati neki za koji nude.
- kada kliknes na "sample now" onda ti pise "Added"
- i tako kada izaberes sve samplove koje zelis dobiti (ponovis pretragu vise puta i dodas ih na isti nacin) onda ides na ovaj link "Sample Cart" u vrhu stranice, ispod glavnog izbornika
- onda dobijes stranicu sa svim sto si narucio, i pored svakog moras popuniti polja "Sample Quantity", koje oznacava koliko komada tog ic-a zelis (ne znam koliko je maximum, nisam probao, ja sam stavljao po 3, i po 3 sam i dobio
) i polje "Annual Usage" u kojem mozes odabrati sta hoces, a ja sam birao neku sredinu, za svaki slucaj
.
- onda pritisnes "continue"
- na sljedecoj strani popunis svoje podatke, ovo polje u dnu "What application are you requesting samples for?" takodjer je obacezno popuniti, i tu napisi nesto (npr. ja sam napisao "for testing") i kliknes next
- na sljedecoj stranici potvrdis sve podatke sa submit i to bi trebalo biti to, ja nisam pritiskao ovo submit da mi opet ne posalju
Ovo sam ti ja pisao kako ide u mene, ali ja sam vec prethodno bio registriran na stranici i vjerovatno sam nekada prije ukljucio opciju da me automatski loguje kad odem na tu stranicu...
Ako tebi zatrazi registraciju samo se loguj ako si vec registrovan, a ako nisi registruj se nabrzaka, i samo nastavi sa ovim
Nadam se da sam bio jasan
, ako nisam pitaj....
Pozdrav!
- kliknes u izborniku ovo buy

- onda na toj stranici kliknes na link "Samples and Literature"
- onda upises u "Search Sample Part" ic koji te interesuje, npr. "MAX4410"
- onda kliknes "Go"
- onda dobijes stranicu sa rezultatima pretrage, i tu obicno dobijes vise verzija tog ic koji se po necemu razlikuju (kucistu, primjeni, itd..)
- izaberes ic koji te interesuje i na kraju tog reda gdje je on kliknes na "Sample now". Ako pise "No sample" znaci da ne nude samplove za taj ic, pa ces morati izabrati neki za koji nude.
- kada kliknes na "sample now" onda ti pise "Added"
- i tako kada izaberes sve samplove koje zelis dobiti (ponovis pretragu vise puta i dodas ih na isti nacin) onda ides na ovaj link "Sample Cart" u vrhu stranice, ispod glavnog izbornika
- onda dobijes stranicu sa svim sto si narucio, i pored svakog moras popuniti polja "Sample Quantity", koje oznacava koliko komada tog ic-a zelis (ne znam koliko je maximum, nisam probao, ja sam stavljao po 3, i po 3 sam i dobio

- onda pritisnes "continue"
- na sljedecoj strani popunis svoje podatke, ovo polje u dnu "What application are you requesting samples for?" takodjer je obacezno popuniti, i tu napisi nesto (npr. ja sam napisao "for testing") i kliknes next
- na sljedecoj stranici potvrdis sve podatke sa submit i to bi trebalo biti to, ja nisam pritiskao ovo submit da mi opet ne posalju

Ovo sam ti ja pisao kako ide u mene, ali ja sam vec prethodno bio registriran na stranici i vjerovatno sam nekada prije ukljucio opciju da me automatski loguje kad odem na tu stranicu...
Ako tebi zatrazi registraciju samo se loguj ako si vec registrovan, a ako nisi registruj se nabrzaka, i samo nastavi sa ovim
Nadam se da sam bio jasan

Pozdrav!